reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urodzinki naszych pociech

na roczku na pewno najpierw ciacha: tort, 3-bit, rafaello, sernik z rosa...i cos pewnie jeszcze...
dania kolacyjne: salatki (ziemniaczana, z ryzem, jakas z pekinska), kurczak pieczony, schabowe, zrazy, devolaje, półmisek z wedlinami, mielone, ryba po grecku, pewnie tez w occie, bigos, paroweczki, biala, i chyba wsio.....
jeszcze dokladnie nie wiem:-D;-)

Rany Nuśka!!!!! Aż tyle żarełka :-D:-D:-D:-D:-D:-D

No ja też, bo moja starsza córka i mama są wege. Narazie mam dla nich w zamyśle tylko sałatkę, ale jeszcze coś muszę wymyslić.

Moja mama zawsze na imprezy robi jaja w majonezie ;-):tak:

U nas roczek jednak w większym gronie, bo sie chrzestna zapowiedziała, i drugi brat Tomka, a także jego i moi rodzice i dziadkowie....rany, ja nie mam za bardzo siły wymyślać dan i ich szykować...:confused::confused::confused: A juz tym bardziej szykować popijawy dla rodzinki, a jak im wytłumaczyć, ze nie chce alkoholu.....:cool::cool::cool::cool:

reklama
A juz tym bardziej szykować popijawy dla rodzinki, a jak im wytłumaczyć, ze nie chce alkoholu.....:cool::cool::cool::cool:

normalnie, po prostu powiedz, że to imprezka dziecka i na imprezie dziecka alkoholu nie ma i już
jak chcą sie napic to przy innej okazji

ja tez tak mówię, zreszta juz na chrzcinach tak było, i nikt sprzeciwu nie zgłosił

normalnie, po prostu powiedz, że to imprezka dziecka i na imprezie dziecka alkoholu nie ma i już
jak chcą sie napic to przy innej okazji

ja tez tak mówię, zreszta juz na chrzcinach tak było, i nikt sprzeciwu nie zgłosił

niby proste, ale w mojej rodzinie to niedopuszczalne...ojciec powie mi, że jak ja nie chce to nie, ale on i tak kupi i tyle, a jak mi sie nie podoba to mogę sobie zrobić imprezę gdzieś indziej, nie u niego w domu

hmm... rozumiem,ze mieszkacie razem z rodzicami??
no to zonk...to niech piją ale chociaz dopiero jak dziecko pojdzie spać... sama nie wiem

Dokładnie rosmerta, mieszkamy z rodzicami i mimo, ze niby mamy demokracje w domu, to tak naprawdę mój tato decyduje o większości spraw, nawet czasem dotyczących nas...ale jeszcze kilka miesięcy i to sie zmieni

w dużej mierze z tego względu nie zamierzałam też robić hucznej imprezy, bo mnie to meczy jak patrze na te buzie wychylające %, jakby nie było innych okazji...:-:)-:)-:)-:)-(

mysia ja bym na Twoim miejscu chyba też skapitulowała.Po ślubie trochę mieszkaliśmy z rodzicami i też dyktowali nam warunki.Może poproś by sie wstrzymali z piciem conajmniej do póznego wieczorka,jak już będzie bliżej końca imprezy.A jak się nie da,no cóż...
Już niedługo,to Ty będziesz dyktować warunki w swoim domku,cierpliwości.Dasz radę kochana.

reklama
dziewczyny doradzcie mi w sprawie wyboru tortu od sowy.Może któras próbowała .wyprawiam roczek w sobote i mysze zamówić tylko nie wiem czy zwykły z napisem czy moze te bajkowe.Myslałam nad bajkowymi ale w opisie tortu nie ma z czego on jest i boje sie że bedzie bardzo słodki, na wierzchu jest ta masa do formowania kształtu tez nie wiem z czego

Do góry