reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urlop macierzyński, wychowawczy-co, kiedy, jak???

reklama
ciężko na razie policzyć bo nie podpisał prezydent ustawy (hehe pewnie ma wazniejsze rzeczy na głowie)..
jeżeli podpisze do końca listopada to w ciągu tygodnia od podpisu muszi być to opublikowane w dzienniku ustaw.. a od publikacji jeszcze 2 tygodnie zanim wejdzie w życie.. a jak wejdzie w życie to te z nas, które jeszcze będą na urlopie to to obejmie i będziemy miały dwa tygodnie dłużej..

Mam krótszy bo firma zlikwidowała sklep-miejsce mojej pracy.Tyle tylko wiem,tak powiedziały mi w Zusie.

to mogą skróciś macierzyński??? nigdy o czymś takim nie słyszałam...

czy my musimy w firmach prosić (podanie) o te ewent. dwa tygodnie dłużej czy odbędzie się to automatycznie.?...wiecie coś na ten temat?

A mnie księgowa powiedziałam,że automatyczenie przedłużą mi o 2 tygodnie jeśli tylko ustawa się ukaże:-)

reklama
Do góry