reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

uprawnienia rodziców po poronieniu/ urodzeniu martwego dziecka

Dziewczyny ja dzisiaj odebrałam pieniądze z PZU straciłam swoje dziecko w 8 tygodniu nikt o nic nie pytał i nie robił żadnych problemów. Pozdrawiam

Moje aniołki:
Olek 11.11.2008
[*]

Mikołaj 23.03.2009
[*]

Michał 04.11.2009
[*]

Adam 04.05.2010
[*]

reklama
Lilijanna ale ja dzwoniłam do ubezpieczyciela tj.Warty i powiedzieli mi,że jeśli nie ukończony był 23tc to mi nie zapłacą ani 1zł...!!!a w pracy mają zaświadczenie,że to był prawie 21tc bo dostałam ze szpitala odnośnie macierzyńskiego

asiulek27 nikt nie powinien wysyłać do twojego zakładu pracy informacji w którym byłaś tygodniu ciąży. I tak nalezy ci sie macierzyński. Dokumentacja medyczna jest tajna i nikt nie ma prawa wglądu w nią chyba że ty wyrazisz zgodę. Do ubezpieczyciela zanosisz akt urodzenia z adnotacją dziecko martwo urodzone i swoją polisę z zakładu pracy, potwierdzającą że płacisz składki i to wszystko nigdzie sie tam nie wpisuje tygodnia ciąży przynajmniej tak jest w PZU. Mam nadzieję, że uda ci się załatwic w twojej ubezpieczalni. Pozdrawiam

Moje aniołki:
Olek 11.11.2008
[*]

Mikołaj 23.03.2009
[*]

Michał 04.11.2009
[*]

Adam 04.05.2010
[*]

Asiulek27 - tak jak Kasiawd pisze, na formularzu nie ma wpisania tygodnia ciąży, na akcie urodzenia martwego dziecka nie masz podanego tygodnia ciąży, składasz papiery i już, nie dzwonisz, nie pytasz, nie gdybasz. Oni nie mają prawa zapytać Cię, w którym tygodniu byłaś. I nie ma to wpływu czy jest to PZU, Warta, srarta czy jeszcze inna ubezpieczalnia. Jeżeli masz na formularzu podchwytliwe pytanie o tydzień ciąży, omijasz je. Masz akt i to wystarcza. Próbuj, ja bym nie odpuściła im. Daj znać na bieżąco co i jak, pomożemy.

Osobiście wypełniałam ostatnio formularz ubezpieczeniowy Generali (podejrzewam że PZU ma podobny)
Nie ma w nim żadnych szczegółów dotyczących ciąży!!!
Jest tylko informacja o moich danych, nr konta i załącznikach czyli:
kopia dowodu osobistego
akt urodzenia martwego dziecka

Koniec!!!!

Nie ma co dzwonić pytać gdybać.
Po prostu poproście o formularz wypełnijcie i zostawcie.
Kropka

Wieczorem zeskanuje wzór formularza (jeśli mam go w domu bo gdzieś powinien być)

Kochane zgadza się ale formularze daje nam praca i pani z kadr powiedziała,że Warta ma taką polisę,że mi się nie należą żadne świadczenia z ego tytułu

Asiulek - to macie do dupy kadrową albo jest na tyle wredna, że nie chce żebyś dostała te pieniądze. :no: A należą Ci się. I ona ma taki sam formularz jak klient indywidualny, a dwa ja też jestem księgowo-kadrową i doskonale wiem, że idzie to załatwić. Nie ma specjalnych formularzy, są standardowe. Ja bym zaczęła to załatwiać na własną rękę, nie prosząc się jej o nic. Formularze możesz pobrać w ubezpieczalni. I co to za tekst, że polisa tego nie uwzględnia? :crazy: Masz regulamin polisy? Przeczytaj go. Dwa należą Ci się pieniądze za śmierć dziecka, a skoro masz akt urodzenia martwego dziecka, czyli akt zgonu to o czym my tu jeszcze dyskutujemy? Powiedz kadrowej, że ma iść na emeryturę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A Ty nie daj się wycyckać!

Lilijanna nam nie dawali dokumentów,natomiast ja SOBIE SPISAŁAM,ŻE WYPŁACAJĄ NAM ZARÓWNO ZA URODZENIE DZIECKA JAK I ZA ZGON NOWORODKA.A NIE WIESZ CZY MOŻNA TAKI DRUK POBRAĆ SOBIE Z NETU?

asiulek - ja do PZU dostałam z pracy tylko swoją polisę i na miejscu wypisałam resztę papierków - otrzymałam je przy okienku. Nigdzie nie było pytania o tydzień ciąży, w którym nastąpił zgon dziecka i nikt dodatkowo o to nie pytał. Poproszono mnie tylko o polisę, odpis zupełny aktu urodzenia z adnotacją o martwym urodzeniu.
Nie daj się Warcie - udaj się do najbliższego oddziału z polisą i aktem urodzenia, w którym jest adnotacja dziecko martwo urodzone i możliwe, ze na miejscu będziesz mogła wypisać resztę potrzebnych formularzy.

reklama
Asiulek - ja jak nie mam jakiegoś dokumentu do wypełnienia to dzwonię do Centrum Obsługi Klienta i każę/proszę sobie wysłać dokument na maila. Spróbuj. Nigdy nie było z tym problemu bym dostała. A na co dzień mam doczynienia z PZU i Allianzem i Axą.

Do góry