reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

uprawnienia rodziców po poronieniu/ urodzeniu martwego dziecka

Felidae to chyba Ty jesteś trucizną!!!!jak można użyć takiego określenia?????mi pielęgniarki od razu powiedziały,że zaraz po sekcji albo sami możemy odebrać synka,albo może to zrobić zakład pogrzebowy.i na początku nie chciałam pogrzebu,ale jak się chwilę zastanowiłam to doszłam do wniosku,że jednak bardzo chcę.i nie wiem jak można pisać w ten sposób-widać,że nnie wesz o czym piszessz

reklama
witam cie mieszko... widze tu po raz drugi faceta ale to dobrze ze sie odzywasz, a nasz główny wątek na pogaduchy to ciaza po poronieniu i sa tam nie tylko kobietki w ciazy ale tez takie ktore nawet sie nie staraja lub juz maja swoje dzieciaczki po poronieniu/urodzeniu i smierci maluszka... jesli chcesz to mozesz razem z zona do nas wpasc i sobie pogadac o wszystkim i o niczym

przykro mi ze spotkala cie taka tragedia, nie wyobrazam sobie co w tej chwili przechodzicie :-( trzymam za was kciuki

witam was kochani,,,,jestem tu nowa,,,mam pytanie,,dwa miesiące temu przerwali mi lekarze ciąże w 12 tyg. poronienie sztuczne wykryto bezczaszkowie:baffled:,,,mam dodatkowe ubezpieczenie w pracy i niewiem czy dostanę pieniadze za poronienie...nikt w moim otoczeniu nie był w takiej sytuacji więc prosze was o pomoc....przepraszam za błędy

Witam,
Dowiedziałam się że PZU nie wypłaca za poronienie, choć fachowo nazywa się to urodzenie martwego noworodka i powinni wypłacić.
Rodzice ubezpieczeni w PZU kierują sprawy do sądu i prawdopodobnie wywalczą odszkodowania.

Jak masz akt zgonu dziecka to PZU musi wypłacić i nie ma dyskusji, nie wolno tego puścić płazem.

Akla i Liljanna niestety jeśli ciąża nie miała skończonych 21 tygodni pieniądzę się nie należą:-(.wiem sama po sobie.mi zabrakły 3 dni ciąży aby mi wypłacili z ubezpieczenia odszkodowanie

reklama
Asiulek27 - nie prawda, na forum są dziewczyny, które dostały odszkodowania po 21tc, ale i takie które dostały nawet w 10tc. Wystarczy akt zgonu, nie mają prawa pytać, który to tydzień ciąży, jak i Ty nie masz obowiązku odpowiadać. Na akcie zgonu nie ma wpisanego tygodnia ciąży. Jest akt, jest świadczenie i nie ma dyskusji. Nie wolno dać się zwieść.

Do góry