reklama
A
ania_zywa
Gość
A
ania_zywa
Gość
Podobno dla stopy dziecka najlepsze sa skarpetki z abs na poczatek,bez butow.;-)
NO ja tez tak słyszałam, a najlepiej to w ogóle na boso, ale zbliża się zima i te gołe kafelki. Nie chciałaym, żeby mi się Hania rozchorowała.
buciki dla dziecka musza miec usztywniony zapietek, zakryte noski, podeszwa na tyle miekka zeby mozna bylo zginac. Polecam Wam firme Bartek (dosc droga ale bardzo dobre buciki). Wszystkie buciki dla Maluszkow sa porzadnie i wygodnie zrobione.
Ja z kupowaniem sztywnych bucików byłabym ostrożna. Słyszałam, że pierwsze "dorosłe" buciki powinno się kupić dopiero, gdy dzieciaczek już chodzi. Jak się uczy, najlepiej albo na bosaka, lub we wcześniej wspomnianych skarpetkach z absem. Jeśli boicie się, żeby nie zmarzły nóżki, to są przecież takie miękkie buciki. np takie: HIT-ŚLICZNE BUCIKI ABS,12-18m,wysyłka tylko 4 zl (247836550) - Aukcje internetowe Allegro
A tak w ogóle, to nie mam pojecia po co wsadzacie dzieciaczki do chodzików? Przecież to nie pomaga w nauce chodzeniu, a wręcz przeszkadza! Dzieci uczą sie odpychać od podłogi, a nie chodzić! Ja swojemu pierworodnemu nie kupiłam chodzika, tylko takie "odpychacze". Z młodszym będzie podobnie -na pewnonie będzie w chodziku!
A tak poza tym mój pierworodny też jest zimowym dzieciaczkiem (urodzony w grudniu) i latał w skarpetkach i nic mu nie było. ;-)
A tak w ogóle, to nie mam pojecia po co wsadzacie dzieciaczki do chodzików? Przecież to nie pomaga w nauce chodzeniu, a wręcz przeszkadza! Dzieci uczą sie odpychać od podłogi, a nie chodzić! Ja swojemu pierworodnemu nie kupiłam chodzika, tylko takie "odpychacze". Z młodszym będzie podobnie -na pewnonie będzie w chodziku!
A tak poza tym mój pierworodny też jest zimowym dzieciaczkiem (urodzony w grudniu) i latał w skarpetkach i nic mu nie było. ;-)
A
ania_zywa
Gość
Dzięki za rady, ale my tutaj o bucikach rozmawiamy a nie o wadach chodzików. Ten temat poruszony jest w innym wątku, więc tam możesz wypowiedzieć swoją opinię;-).
reklama
buciki dla dziecka musza miec usztywniony zapietek, zakryte noski, podeszwa na tyle miekka zeby mozna bylo zginac. Polecam Wam firme Bartek (dosc droga ale bardzo dobre buciki). Wszystkie buciki dla Maluszkow sa porzadnie i wygodnie zrobione.
Z Bartkiem mam niestety złe dowiadczenia
Podziel się: