reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Upadki, siniaki i guzy

reklama
Zgadzam się z Tobą, mimo że zakończyłaś dyskusję... Czasem zbyt dużo kosztuje taka "obserwacja"... Mimo że mamy znają swe pociechy najlepiej, to w większości przypadków nie są medykami. A z upadkiem dziecka różnie bywa. Zwłaszcza takiego małego. Ja nie bardzo rozumiem jak można "trzymać" ośmiomiesięczne dziecko w łóżeczku, które nie jest opuszczone do dołu... A z takiego na dole - jak może wypaść??? Przecież łóżeczko ma szczebelki???

no właśnie łóżeczko ma szczebelki też tak myślałam...

może to absurdalne ale moja 8 miesięczna córcia wyleciała dzisiaj właśnie z takiego opuszczonego łóżeczka...

do tej pory nie rozumiem jak ona to zrobiła...

niedawno opuściliśmy łóżeczko no bo już to ta pora

owszem wyciągnęłam jeden szczebelek z tych co są wyciągane dwa z łóżeczka to wyciągnęłam jeden żebym mogła ją pogłaskać wziąć za rączkę do głowy by mi nie przyszło że ona się przeciśnie przez tą szparę i spadnie...

przecież nie jest w końcu już taka mała... a szpara była na szerokość jej głowy...

ale cóż rzeczy nie przewidziane też się zdarzają...

teraz ją obserwuję ale na razie nic złego się nie dzieje i zachowuje się normalnie jak zwykle

Witam mam pytanie moj syn upadl mi dzisiaj na kafelki w kuchni wystraszyłam sie bo bardzo chukło głowka płakał jak niewiem niemogłam go uspokoic pozniej byłtaki dziwny troche i teraz poszedł spac czy mam sie BARDZO MARTWIC ? Pozdrawiam.:sorry:

Witaj,
najlepiej byłoby gdybyś poszła z Nim do lekarza i to jak najszybciej. dorosły może mieć wstrząs mózgu a co dopiero dziecko.
Najlepiej jeśli pojedziesz z Nim do szpitala, bo gdybyś poszła do przychodni to i tak wyślą Cię z Małym do szpitala na badania.
Będzie dobrze :) pozdrawiam

Jeżeli poszedł spać i normalnie się obudził, to nie ma problemu. Gorzej, jakby zasnął zaraz po upadku i nie chciał się obudzić tak... normalnie. Wtedy mogłoby to być wstrząśnienie mózgu. Dla pewności lepiej odwiedzić lekarza, ale z doświadczenia wiem, że dzieci tak już mają. Mój Maks non stop gdzieś się potknie, ciągle gdzieś robi sobie "Ała" ;-)

jeżeli dziecko nie wymiotuje, nie straciło przytomności po upadku to nic poważnego się nie stało. Należy obserwować dziecko i tyle. Wiem, bo mój jak miał 4 miesiące spadł z łóżka w nocy :(

reklama
Witaj,
najlepiej byłoby gdybyś poszła z Nim do lekarza i to jak najszybciej. dorosły może mieć wstrząs mózgu a co dopiero dziecko.
Najlepiej jeśli pojedziesz z Nim do szpitala, bo gdybyś poszła do przychodni to i tak wyślą Cię z Małym do szpitala na badania.
Będzie dobrze :) pozdrawiam
jak nie leci mu z noska ani krew ani inna wydzielina nie wymiotuje to jest wszystko okej.i wcale nie trzeba latać po lekarzach a obserwować dziecko.moja mi z kanapy spadła jak miała 5m.chciałam zrobić nawet prześwietlenie główki a lekarz powiedział że nie pierwszy i ostatni raz upadnie czy spadnie.jeżeli cos się dzieje synek inaczej się zachowuje to idz i dla spokoju sprawdź.

Do góry