reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Upadki, siniaki i guzy

Jeśli chodzi o chwytanie zabawek to tak celowo zaczął łapac ok 4 miesiąca,najpierw oczywiście były rączki przyglądał im się z zaciekawieniem,śmiesznie to wyglądało ;D

reklama
Moj maluszek zauwazylam ze najpierw chwytal zabawki, a potem bardziej skupil sie na raczkach. Ogladal z bliska paluszki az mu sie straszny zez robil. Jest b, rozesmiany. Odkad ma 2.5 miesiaca to usmiech mu wlasciwie z buzki nie schodzi a i na glos zaczyna sie smiac. Zpleckow sie na brzuszek przekrecil 3 razy i konec. Teraz probuje i jednej raczki nie potrafi spod siebie wyjac. Zpozycji pollezacej siada i od razu pada twarza na swe kolana :laugh:

Moja córeczka ma 5 miesięcy od jakiegoś czasu zaczeła się przemieszczać , położona na brzuszku potrafi z jednego końca pokoju przemieścić się na drugi ale nie do przodu, ona pełza do tyłu. Podnosi pupe w górę i na rączkach odpycha się w tył. Nie wiem jak to nazwać czy to początki raczkowania, czy wasze dzidzie też podobnie się zachowywały ?

Tak mój synek zaczynał podobnie jak miał 5 miesięcy potrafił już dość sprawnie się poruszać ale na początku tylko w tył i dookoła własnej osi. Jak miał 6 stanął na czworaczka i robił konika bujając się w przód i tył a jak miał 6,5 zaczął raczkować. Robi to w śmieszny sposób ale jest w stanie w szybkim tempie przemieszczać się po pokoju.

Witam,

Moj siostrzeniec tak robil. Nie pamietam w jakim wieku, smialismy sie tylko, ze raczkuje jak na raka przystalo - do tylu. Jemu tak zostalo, nie zaczal raczkowac do przodu, w wieku 10 miesiecy nauczyl sie chodzic.

Pozdrawiam,

Witam! Mam takie pytanie - kiedy wasze maluszki zaczęły raczkować i czy w ogóle raczkowały. Mój maluszek ma 8,5 mies. i narazie o raczkowaniu nie myśli, chce jedynie by go brać za rączki i stawiać, nie chce też lezeć na brzuszku i ćwiczyć podnoszenie "pupy";). Jak to jest u was??Pozdrawiam

Marcinek zaczął raczkować jak miał 6 miesięcy i parę dni. Śmiesznie to wygląda bo nie raczkuje w sposób tradycyjny bardziej jak liszka ;) ale z sukcesem i dużą prędkoscią do przodu. Na brzuchu uwielbia leżeć chociaż musiałam go tego nauczyć i przyzwyczaić. Poza tym teraz chce już stać przy naszej pomocy i pokazuje swoje niezadowolenie jak go posaidzimy. Ale ile mozna wytrzymac zgiętym w pałąk ;) ? Niektóre dzieciaczki pomijają etap raczkowania moze Twój synek do nich należy :)

Moj synek ma tyle ile na suwaczku :p i nieraczkuje jeszcze ...raczej walczy w pozycji przyklęku .

Aga kazdy maluch ma swoj rytm do raczkowania ...a sa i maluchy odrazu stające na nogach ;D .Bądz spokojna ...napewno sam sobie da rade :)

reklama
AgaMP,Mój robił dokładnie tak samo i też wątpiłam,że będzie raczkować,aż niedawno nagle ruszył i teraz nic go nie zatrzyma.A od raczkowania się zaczęło wstawanie i trzeba mieć oczy wokolo głowy.Także nie martw się niczym,na wszystko przyjdzie pora i odpoczywaj póki możesz :)

Do góry