Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja pracodawcy nic nie dawałam.A to ja jeszcze dopytam, przy takiej umowie na czas określony, która kończy się przed porodem, należy pracodawcy przedstawić jakieś zaświadczenie kiedy jest mniej więcej planowany poród by wiedział do kiedy ta umowa będzie? Zaznaczę, że aktualnie jestem na l4 nie wiem czy to ma znaczenie w tym przypadku.
Dlatego też pytam, bo mnie nie poprosił, i zastanawiam sie skąd ma wiedzieć kiedy planowany poród, A l4 mam z wizyty na wizytę przedluzane A w l4 chyba nie ma takiej informacji.Tak, pracodawca może poprosić o takie zaświadczenie.
Więc jak poprosił, to powinnaś w celu ew wyliczenia, w którym jesteś tygodniu, okazać mu zaświadczenie na którym będzie sugerowana data porodu oraz aktualny tc.Dlatego też pytam, bo mnie nie poprosił, i zastanawiam sie skąd ma wiedzieć kiedy planowany poród, A l4 mam z wizyty na wizytę przedluzane A w l4 chyba nie ma takiej informacji.
No właśnie nie poprosił, więc dlatego się zastanawiam skąd pracodawca ma to wiedzieć.Więc jak poprosił, to powinnaś w celu ew wyliczenia, w którym jesteś tygodniu, okazać mu zaświadczenie na którym będzie sugerowana data porodu oraz aktualny tc.
Aneks nie jest potrzebny do umowy, więc po prostu pracodawca mnie nie wyrejestrował z zusu, zrobi to po porodzie kiedy przyjdę po świadectwo pracy.Dlatego też pytam, bo mnie nie poprosił, i zastanawiam sie skąd ma wiedzieć kiedy planowany poród, A l4 mam z wizyty na wizytę przedluzane A w l4 chyba nie ma takiej informacji.