reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Mama jak ja marze o tym słowie w naszym repertuarze jest prawie wszystko tata,dada, baba, lala, papa, awa, wawa a mama skąd nawet jej nie przychodzi do głowy to słowo.
Ale za to już od miesiąca raczkujemy no i od tygodnia J sama staje za pomocą wszystkiego wózka, stołu, łóżka, no i oczywiście mojej nogi.

reklama
Moja julcia raczkuje, ale tez zamecza tatusia do chodzenia za raczki, czasami jak nie zauwarzy to pusci sie pufa albo komody i stoi sama przez kilka sekud :-) boi sie dac kroczka sama,ale wszystko w swoim czasie. Juz nie moge sie doczekac kiedy zacznie chodzic;-)

Gaduła z niej tez straszna :-) mówi "mama, tata , baba, papa, kuku,to, tu,ooo,auuuła" i robi przy tym te wszystkie czynnosci czyki jak kuku to pokazuje paluszkiem na czoło ;-) kosi kosi klaszcze w rączki, mama to wyciąga rączki do mnie , papa jak ktos wychodzi i macha raczką. Zdolna ta moja córcia :-)

a D coraz częściej próbuje stać bez trzymanki szybko ląduje na pupie no ale próby są

Beti D z gadaniem też przystopował ale teraz to właśnie gadanie takie świadome jak mnie widzi woła mama nie że ciągle nadaje ;)

dla wszystkich dzieci gratulacje

K zaczął mówić mama:) wstaje przy czym tylko może podciąga się przy stole jak na drążku:confused: ja go trzymam pod paszki.
Przynosi zabawki o kt go proszę, ulubioną książeczkę np.
Jak coś chce mówi da i jak mi coś chce dać to też mówi da:), mówi ne jak czegoś nie chce.

Ciekawa jestem jak by wyglądało spotkanie naszych dzieci, ale byłby ubaw:)

Ostatnia edycja:
Rox gratki dla Boo

A dzisiaj Zuzka się rozkręciłą z chodzeniem i coraz lepiej i pewniej przechodzi pokój , nawet idzie do połowy obraca się i wraca spowrotem;-)

A z mówienia to mama, tata, baba , dada,

Jak mówię ze czegoś nie może to kiwa głową ze "nie , nie"

I ogólnie ładnie się rozwija:-D

reklama
A my skromnie ale ja się ciesze jak nie wiem co bo mianowicie mój mały smyk od jakiejś pół godz zaczął raczkować.Przymierzał się już bardzo długo,no i w chodaku też pomyka ale jakoś nie miał odwagi raczkować a dziś proszę zasuwa po całym pokoju Jupi

Malwina oczywiście gratki dla Zuzi i refleksu dla Ciebie

Do góry