reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Gratulacje dla zdolniachów, u nas ciągle tylko pozycja do raczkowania i raczkowanie ale na czworakowanie chyba na razie nie ma na co liczyć bo teraz jest opcja stanie i tylko to go kręci;)
Za to od wczoraj gramy w tulanie piłeczką i Kostkowi bardzo sie podoba jak mi ją odkula i mama złapie;))))

reklama
moja niemowa przemowila pare dni temu....bababababababbabaaababab.....a gdzie mama i tata ja sie pytam ? :p

ale chodzimy juz sobie calkiem swobodnie po pokoju robiac przystanki na pupci a i pare razy udalo sie malej ze zlosci wejsc po smoczka na schodek...bidulka nei wiedziala co dalej i sie darla ;p

tancujemy przy bramce razem z tata najlepiej jutro wrzuce filmik ;p

i brumbrum robimy :) czasem takie to zajmujace ze potrafi siedziec i brumkac do siebie przez dobre pare minut :)

Oj jak tu dawno nei zaglądałam, a tak ślicznie się nam dzieciaki rozwijają!

Miśka dziś po raz pierwszy skoordynowała razem mówienie papa i machanie łapką w tym samym czasie - bo dotąd albo mówiła, albo machała, a nigdy razem hehe
Mama, tata woła dosyć dlugo, ale nowością jest cytat "blablabla" - mówi to zawsze, gdy gadam przez telefon i chce mi go zabrać:)
pozatym wciąż ma fazę na długie zdania wielosylabowe z których niewiele wyłapuję - ale zauważyłam, że generalnie po prostu papuguje po nas - bo u nas jak m przychodzi to zazwyczaj dużo gadamy wtedy ona też przychodzi i zaczyna tą swoją paplaninę więc chyba chce się włączyć do rozmowy;))))))

Agagsm, :-D

U nas tata jest na topie od lipca. Mama w slowniku nie istnieje. Baba, dzidzi, papa, blublum i jeszcze paplanina niezrozumiana dla ludzkosci. ;-)
Za to robi oj, oj paluszkiem. Jak spiewam, buczy w nieboglosy. (moze jest tak zle i probuje dorownac).

Ostatnia edycja:
U nas tata, też jest od niepamiętnych czasów. Doszło do tego baba,a mama było tylko raz. Czasami jak płacze to jest mami. Pa-pa nie robi, może ze dwa razy mu wyszło i to chyba przypadkiem, ale za to daje cześć (tacie jak wychodzi do pracy i jak wraca) I kiedyś na spacerze dał cześć starszemu chłopczykowi. Szkoła taty:-p

U nas tak : raczkujemy już pełną parą, mówimy mama, tata, baba, papa, ania lub czasami nana, to
Robimy papa, bijemy brawo, gonimy starszą siostrę i zabieramy jej wszystkie zabawki :D
Ach no i cześć dajemy :)

Ja się od wczoraj puszę z dumy jak paw, bo Fafcia nauczyła się sama kręcić bączkiem :-) i sama też bawiła się ze mną w " a kuku" - brała pieluszkę, zakrywała sobie oczy, trzymała i opuszczała, i tak chyba z pół godziny się bawiłyśmy :-)

Black, gratulacje :-)

reklama
Piszę bo muszę sie pochwalić!!!!
Dziś mała stała przy kanapie a ja na fotelu ( ok 1m) położyłam swój telefon kom ( nie muszę dodawać ze to obiekt pożądania nr 1) odwracam sie a ona tup tup ręce do przodu (normalnie jak Frankenstein) przeszła!!!!:szok::szok::szok:
Mówie Wam ale uczucie i widok NIESAMOWITE aż sie rozpłakałam:zawstydzona/y:
Żałuję tylko bo chwilę wcześniej odłożyłam aparat,no i tata nie widział:zawstydzona/y:

Do góry