reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

reklama
Ale te nasze bobaski to zdolniachy!!BRAWA DLA DZIECIACZKÓW!!!

A Alanek potrafi usiąść sam iiii dzisiaj aby chwycić samochód to z siedzenia podparł się na rączki i ta na czterech siedział:-)pupką nieco niżej tak podpierał się ale był na czterech:-)tak więć duuży postęp bo z początku to tylko się przechylał ale tak nie podpierał się aby na czterech stać:-)

I jeszcze jeden postęp gdzie tu już bardziej byłam w szoku:szok::-)

Otóż wczoraj obniżyłam łóżeczko przewijak schowałam i dzisiaj wsadziłam Alusia aby tam posiedział i się bawił a ten mój smyk chwycił się szczepelek i podciągnął się na kolanka:-)tzn.trzymał się rączkami i tak na kolanach klekał:-)

I jeszcze jedna sprawa i to mnie zawsze śmieszy:-Dsobie siedzi w jednym miejscu a jak po chwili patrze to on siedzi już w innym miejscu tak więc jakoś ta pupką się przesuwa itp.że jest juz w innym miejscu:-D

I pełzanie jest u nas nie szybkie i pewne ale jest:tak::-)

Jednym słowem rośnie mi chłopaczek:happy:

A ja od wczoraj ciągle słyszę "mama":-) w końcu może tak głośno mi piszczeć mały nie będzie :-D

ale wczoraj było mamo-baba a dziś pięknie samo mama mu wychodzi :tak:

a my zostalismy dzis zmuszeni obnizyc materacyk na najnizsze ustawienie poniewaz nasza corka zaczela nam wstawac w lozeczku....

Wszystkim dzieciaczkom gratulujemy postępów:-)

A my z nowych umiejętności potrafimy z pozycji raczkowania usiąść i do dość długo, bawić się zabawkami,(trzeba rączką uderzać zeby spiewało i świeciło) i cały czas jest mama, mama a taty niet

gratuluje postepów :) super te nasze bobasy coraz samodzielniejsze się robia hihih :-)
Amela już pewnie siedzi, przechyla sie na każdą strone ale juz umie siepodpierac, obraca sie na brzuchu wokół własnej osi i pełza póki co do tyłu :-D

Ale Ci Gosia zazdroszczę tego "mama", ja cały czas mówię do Mikiego mama, mama, a on tata, tata.
Łóżeczko też opuściliśmy wczoraj na najniższy poziom, bo Miki walił głową w poręcz i mam wrażenie że tam niżej jakoś mu fajniej.
"Papa" od wczoraj też świadomie robimy, dzisiaj testowałam i robił każdemu więc to chyba już świadome.

Gratuluję wszystkim mamusiom postępów ich dzieciaczków.

reklama
Ja też gratuluje nowych umiejętności

Asiax - nie przejmuj się - ja trajkoczę mama, mama, ta się uśmiecha i nawija - tata, tata i tak na okrągło.

Do góry