reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

reklama
Podczytuję temat ale nigdy nie brałam udziału w dyskusji - mam nadzieję,że mogę się przyłączyć :)

Moje bliźniaczki-wczesniaczki :) też walczą z zębami. Z dnia na dzień coraz gorzej marudzą.
Maja też już prostuje nogi jak chcę ją posadzić na kolanach lub wsadzić do łóżeczka. Julka jest bardziej leniwa - ona ma teraz okres na przytulanie się. Nie chce jej sie nawet już na brzuch przekręcać - od razu jej się nudzi i płacze. Maja przeciwnie - ona juz dupkę do góry zadziera i zaczyna pełzać do zabawek.

dorotka juz wreszcie pupke do gory podnosi ale niestety nie doklada do tego raczek a wiec kreci sie w kolko i dalej sie tuli a teraz odstawilam piers to tak jakby bardziej sie tulila. a dzisiaj wymyslila ze jak siedzi ja trzymam za raczki to jak sie sprezy to sama wstajeale na chwilke tylko bo raraz nozki sie chwieja z wysilku ale jaka ma radoche. a dodatkowo pluje na wszystkich :)

witam dziewczyny co tu taka cisza nastala. jak tam zabki wszych maluszkow bo dorotce gorna jedynka sie wyrzyna juz widac biale ale ostania chyba blonka zostala. z raczkowaniem to dalej roznie bywa raz sie udaje raaz nie. i dalej na raczkach siedzi

Bunia sama siadla tudej:tak: Ale łapeczką podpierała:tak: Podejrzałam ją w łóżeczku:-p Poza tym łazi czy jak to tam określić . Normalnie staje na nogach jak ją trzymam pod pachami a ta kroczek za kroczkiem ale nie trzymam jej za często żeby mnie nie dobiła już całkiem:baffled: Słyszłam jedno "mama" ale mówila do taty:-D Co tam jeszcze wyciągnęłaby mi stówę z portfela i poszła na zakupy ale w porfelu było pusto i została w domu:-)

a powiedzcie mi jak idzie Wam karmienie pociech zupkami, kaszkami i innymi? Ja pierwsze jedzonko podalam jak miala 5.5 miesiaca i praktycznie od poczatku jadla papki rozgniecione widelcem a nie miksowane. Nie ma jeszcze zadnego zęba a jednak daje sobie rade z duzymi kawalkami.
Jak daje jej lyzeczke do reki to sama potrafi nia trafic do buzi - oczywiscie nie z cala jej zawartoscia ;)

reklama
Do góry