reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

umiejętności naszych maluchów

Wiktorek 6 miesięcy:
- przewraca się z brzuszka na plecki i z plecków na brzuszek
- na brzuszku kręci się w kółko
- leżąc na brzuszku rzuca zabawkę, stara się ją chwycić z powrotem i rzuca znowu
- leżąc na brzuszku chowa główkę w rączki i jak podniesie czeka na "a kuku" i wtedy się śmieje
- ogląda rączki i jak ma długie rękawki to je tez ogląda
- łapie nóżki, przyciąga do buzi i gryzie paluchy
- chwyta zabawki, przekłada z ręki do ręki
- chwyta na raz dwie zabawki, po jednej w rączce i uderza jedną o drugą
- wyrzuca zabawki z łózeczka i czeka na podniesienie i podanie
- "śpiewa" razem z mamą
- ma ulubioną piosenkę i zabawę na które reaguje śmiechem i radosnym piszczeniem
- zaczepia chrząkaniem jak się nie zwraca na niego uwagi, po czym mruży oczy i się śmieje jak sie na niego popatrzy
- dzisiaj po raz pierwszy usiadł przytrzymywany za nózki

reklama
Moja Dziunia potrafi:-)
Obracać się na brzuszek
sama siedzieć bez podparcia i bawić się zabawkami
sama chwilkę stoi trzymana za rączki
jak uchwyci się szczebelka albo podam jej kciuk to się podniesie do siedzenia
wytrzymuje chwilkę w pozycji do raczkowania i tak się porusza, pupą raz do przodu raz do tyłu
jak ją poproszę "Dziuna zrób kosiu kosiu" to robi kosiu kosiu rączkami
umie powiedzieć nie, i meme
jak pytam chcesz mleczka a nie chce to kręci głową że nie chce, a jak chce to nie kręci głową wogóle i patrzy tak że wiadomo że chce
śmieje się głośno tak mocno że potem dostaje czkawki:-)

Witam zakladam ten watek...by kazda mama mogla pochwalic sie wyczynami swojego skarba!!!Z dnia na dzien dzieci sa bardziej cikawsze swiata ktory je otacza...i wszystko jest takie interesujace...hm telefon pilot od telewizora nie wspomne o komputerze....No wiec dziewczyny....pozdrawiam serdecznie;-)

Anula juz mamy taki watek dalam go na gore zebys zobaczyla. Jest on zapomniamy przez nas bo budzil wiele kotrowersji ;-)

Takze moze usun ten swoj temacik zeby nie dublowac

a ja muszę, muszę coś napisać!
dzisiaj moja córa się puściła
laie_67.gif
ale kanapy :-p i zrobiła do mnie 2 kroczki :tak:
przełamała się!
moje szczęście kochane! ale jestem szczęśliwa!

reklama
Do góry