DarkAsterR
Fanka BB :)
Badał palpacyjnie uciskając macice i brzuch. A później zrobił usg dopochwowe. Wszystko było dobrze, ubrałam się i usiadłam i zaczął się ból jak na okres. Powiedziałam mu ze mnie dziwnie boli przez to uciskanie a on ze nie możliwe bo to nie było mocne. Zapłaciłam i wyszłam z gabinetu i ból był mocniejszy takie rozpieranie jak dojechałam do domu to mój brzuch wyglądał jakbym była w 6 miesiącu ciąży. Nie mogłam nawet spodni zapiać. Dziś jest lepiej ale czuje dalej dyskomfort i lekkie kłucia jak szpilka.
Z tego co opisujesz to wszystko w normie. Wszelkiego typu, bóle, kłucia i ciągnięcia będą ci już towarzyszyć do końca ciazy. 9 tygodniowa ciąża jest mała, trzeba się namęczyć, żeby ja wymacac. To nie jest tak, ze ona sobie w jednym miejscu u wszystkich siedzi. To kwestia bardzo indywidualna.
Plod jest chroniony przez wiele tkanek i warstw, na tym etapie nie tak łatwo zrobić mu krzywdę. Lekarz nie walił cie metalowym prętem po brzuchu, on wykonał normalne badanie ciążowe. Nie pierwsze i nie ostatnie. Sugeruje spokoj.