StopKlatka
Fanka BB :)
.
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja odczytałam ze palpacyjnieNo to jak w końcu? Lekarz uciskał rękami czy robił usg? Bo już się gubię…
Ja odczytałam ze palpacyjnie
No dokładnie za pomocą USG też rozumiem ale badając palpacyjnie tak że zwija się z bólu uważam że nie powinni tym bardziej jeśli zgłaszała że boliChyba zrozumiałam to inaczej. Nie wiem jak można zbadać 9 tygodniowa ciąże rękami? Usg owszem ale ręcznie..?
W temacie….miałam dwie ciąże, lekarze robili usg, uciskali, naciskali i różne rzeczy robili żeby uzyskać dobry obraz na usg i żadne dziecko na tym nie ucierpiało.
Badał palpacyjnie uciskając macice i brzuch. A później zrobił usg dopochwowe. Wszystko było dobrze, ubrałam się i usiadłam i zaczął się ból jak na okres. Powiedziałam mu ze mnie dziwnie boli przez to uciskanie a on ze nie możliwe bo to nie było mocne. Zapłaciłam i wyszłam z gabinetu i ból był mocniejszy takie rozpieranie jak dojechałam do domu to mój brzuch wyglądał jakbym była w 6 miesiącu ciąży. Nie mogłam nawet spodni zapiać. Dziś jest lepiej ale czuje dalej dyskomfort i lekkie kłucia jak szpilka.Chyba zrozumiałam to inaczej. Nie wiem jak można zbadać 9 tygodniowa ciąże rękami? Usg owszem ale ręcznie..?
W temacie….miałam dwie ciąże, lekarze robili usg, uciskali, naciskali i różne rzeczy robili żeby uzyskać dobry obraz na usg i żadne dziecko na tym nie ucierpiało.
To spokojnie czekaj do wizyty kolejnej w ciąży te klucie czesto występuje macica pracuje i troszkę Cię wymęczył więc ja odczuwaszBadał palpacyjnie uciskając macice i brzuch. A później zrobił usg dopochwowe. Wszystko było dobrze, ubrałam się i usiadłam i zaczął się ból jak na okres. Powiedziałam mu ze mnie dziwnie boli przez to uciskanie a on ze nie możliwe bo to nie było mocne. Zapłaciłam i wyszłam z gabinetu i ból był mocniejszy takie rozpieranie jak dojechałam do domu to mój brzuch wyglądał jakbym była w 6 miesiącu ciąży. Nie mogłam nawet spodni zapiać. Dziś jest lepiej ale czuje dalej dyskomfort i lekkie kłucia jak szpilka.
Wiem ze usg nie szkodzi tylko czy robienie go dzień po dniu napewno nie ma wpływu ? Wkoncu to są fale które dziecko odczuwa. Bardzo się martwię bo to ciaza z in vitro tak długo czekałam na dzieckoNo mnie też za każdym razem uciska dłonią przy badaniu palpacyjnym. Usg nie jest szkodliwe dla płodu, moja ginekolog wykonuje je teraz na wizytach bardzo szybko, by sprawdzić szyjkę (dopochwowo) i przez normalnie przez brzuch maluszka. Ja już prawie 28 tc.
Jeśli Ci to da spokój to zmień lekarza, ja jestem pewna, że nie zrobił nic, co mogłoby zaszkodzić Tobie albo dziecku.
Dziękuje. Staram się leżeć dziś i nie przemęczać. Mam nadzieje ze nic dziecku się nie stało bo bym sobie nie wybaczałaTo spokojnie czekaj do wizyty kolejnej w ciąży te klucie czesto występuje macica pracuje i troszkę Cię wymęczył więc ja odczuwaszdużo relaxu
![]()
Napewno wszystko z dzidziusiem wporzadku on tam jest w takiej kapsule która dzięki wodom amortyzuje go i chroniDziękuje. Staram się leżeć dziś i nie przemęczać. Mam nadzieje ze nic dziecku się nie stało bo bym sobie nie wybaczała