reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

Pewnie uznacie, że jestem nienormalna, ale jest mi już tak źleeee, że jak nie urodzę w przyszłym tygodniu to biorę się za mycie okien i generalne porządki w mieszkaniu............ :baffled: :eek: :szok: .
Dlaczego ciąża u ludzi (czyt. kobiet;-) ) nie trwa 5 miesięcy :confused: .
Ale byłoby boskooooo

Monika powiem Ci, że chyba normalne jesteśmy :-D :-D ja też juz mam dość i jak tylko skończy mi się 37 tc. biorę się za okna i podłogi......:tak:

reklama
doskonale was rozumiem dziewczyny i mój plan jest identyczny, jutro mam wizytę i spytam czy po 36 tc bede mogła rozkurczowe leki odstawić żeby szybko poszło. Od dwóch dzni jest mi tak źle i niewygodnie z tym brzucholem... i Eryka ruchy stały się co raz częściej bolesne- facet już tam miejsca nie ma i też mu ciasno i chce na zewnątrz. Spanie to koszmar, chodzenie- zadyszka, od siedzenia bolą żebra, od leżenie biodro... kalectwo

hehe, sory za ten śmiech, ale Sorga mam sie podobnie jak Ty, ale mimo to jakos mi sie nie spieszy do rozwiązania, tyle tylko żeby niektórzy dali mi święty spokój i nie męczyli mnie, ogólnie jakoś mi dobrze z tą ciążą, mimo zadyszki (mieszkam na 4-tym piętrze bez windy), bolących żeber, niewygodnego spania i problemu "nie mam co na siebie włożyć" hehe :) poza tym remont nie skończony ..ech i może dlatego tak mi nie spieszno :)

Mi tez spieszno:) Teraz bezsennosc mnie dobija...masakra. O dodatkowych 20 kg wspominac nawet niewarto. Wczoraj mala kopala mnie ostro po szyjce i brzuch mnie troszke bolal jak na @ - mowie Wam, wzielo mnie jakies przeczucie, ze zaraz urodze:szok: I dawaj wszystkie dokumenty na wierzch (pol godziny szukalam oryginalu grupy krwi). Oczywiscie przeczucie sie nie sprawdzilo ale ogolnie jakas nakrecona chodze i niespokojna. Musze podbic ksiazeczke ubezpieczeniowa, bo ostatni raz to rok temu podbijalam:wściekła/y:

Hahaha, Fantazja - ja takie przeczucie jak Ty miałam w niedzielę :-D :tak: .
Wieczorem szybciutko zaczęłam dopakowywać rzeczy do toreb :-) :-D , a jak widać dziś dalej do was piszę i to jeszcze w dwu-paku ;-)

No wlasnie najgorsze jest to, ze wszystkie rzeczy do torby zostana mi wyslane jutro (allegro). Poki co mam tylko ciuszki dla corci ale niepoprane;-) Wczorajsza akcja uswiadomila mi, ze warto juz torbe spakowac dla spokoju ducha:-)

doskonale was rozumiem dziewczyny i mój plan jest identyczny, jutro mam wizytę i spytam czy po 36 tc bede mogła rozkurczowe leki odstawić żeby szybko poszło.

Sorga a ty fenoterol łykasz czy coś innego? Bo słyszałam z kilku źródeł że po odstawieniu fenoterolu rodzi się albo w ciągu kilku dni, albo po terminie :eek::szok:

Ja za to zadrapie sie na smierc! Tak mnie brzuszysko swedzi ale tylko na gorze...nie fajne uczucie...a skora juz tak napieta ze jak mala sie rozciaga to chce mi sie wyc,takie to nieprzyjemne a czasem bolesne...

Moja mamusia przylatuje do mnie na 3 miesiace zeby mi pomoc przy malej 31 maja,wiec do tej daty mam zamiar sie trzymac w dwupaku a potem ...niech sie dzieje co chce :)))

Czytam czytam i czuję się coraz mniej samotnie w moich odczuciach:-)
Mogłabym się podpisać pod niemalże każdym postem.

Nie śpię między 4 a 7 rano a o 8 budzik. Biodra bolą jak leżę jak cholera. Jak wstaję - zaczyna boleć krzyż :wściekła/y: Nie mogę sobie znaleźć miejsca i podejrzewam że z każdym dniem będzie coraz gorzej :sick:
Brzuch też mnie swędzi - czym jestem przerażona bo ja nie chce rozstępów !! :szok:
Gorąco mi bez przerwy - a zmarzluch ze mnie nieprzeciętny. Mój ukochany (zwany czasem ukochanym kaloryferkiem) trzęsie się z zimna i marudzi że znowu pootwierane wszystkie okna :eek:

I też nie jestem spakowana, też czekam na wyprawkę z allegro. I nie wiem kiedy się w końcu doczekam :baffled: Podobno w poniedziałek w zeszłym tygodniu poszła wysyłka. Ileż może to iść? Już ponad tydzień minął :-(

reklama
No to ja właściwie na bezsenność nie cierpię, ale reszta się zgadza. Brzuch swędzi, a jak Mała się wygina to tak się skóra napina, że mam wrażenie że zaraz pęknie. Jak leżę za długo na lewym boku to mnie boli lewe biodro - prawego to jakoś nie dotyczy. A co do gorąca, to teraz akurat nie jest tak źle, ale przy Weronice to w lutym, przy okropnych mrozach spaliśmy przy otwartym balkonie - przy czym ja prawie nago i bez przykrycia (a najchętniej pod samym balkonem), a Mąż zawinięty jak naleśnik w kołdrę.

A Efilo, co to za specjalna wyprawka z Allegro? Co ona ma?

Do góry