reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

reklama
Dziewczyny czy Wy też tal fatalnie sie czujecie jak ja ?? jakaś słabieńka jestem i mdłości mam jakich nie miałam nawet na początku ciąży :((( ciśnienie 106/73 puls 103. Macie jakiś pomysł na polepszenie mojego samopoczucia? plisssssssssssssss

może spróbuj się zdrzemnąć, albo pójść na spacer dotlenić się? nie mam pojęcia... przykro mi nie potrafie pomóc chociaż hmmm... ja jestem wyznawczynią zielonej herbaty, która wzmacnia, pobudza(niemal jak kawa) oraz oczyszcza organizm- zawsze warto spróbowac . Mam nadzieję że poczujesz się lepiej Goździczku

Goździczku powinna pomóc drzemka ewentualnie odrobina kofeiny (przy niskim ciśnieniu nie ma obaw, że za bardzo podskoczy) tylko przy takim pulsie nie jestem pewna co do pobudzaczy (kawa, herbata):eek: chyba najlepiej otworzyć okno i się położyć, bądź ostrożny spacerek

Dziękuje Wam, przespałam pół dnia, i faktycznie lepiej mi w głowie, ale z mdłościami to już chyba nie wygram :( Dzidziuś chyba dziś bardziej niż zwykle naciska mi na żołądek .. Pozdrawiam Was ciepło i zycze samych dobrych dni :)

Cześć dziewczynki. Dawno się nie odzywałam, bo miałam jakiś taki dziwny okres (rodzaj doła) i nic mi się nie chciało :-(. Aż do wczoraj...bo w końcu się dowiedziałam co jest z tymi moimi cholernymi nogami. Dowiedziałam się o tym od znajomej i jeszcze tego żaden lekarz mi nie zdiagnozował, ale to co mam, to wypisz wymaluj objawy ZESPOłU NIESPOKOJNYCH NóG :szok: wiem, że brzmi to śmiesznie, ale serio poczytajcie sobie, wystarczy w google wrzucić.
Piszę o tym bo może nie tylko ja się z tym męczę, także dziewczynki poczytajcie sobie. Jejuuu a ja już myślałam, że może sobie coś wymyśliłam, albo że mi coś na mózg się rzuciło :laugh2:
I mimo, że wiem co to jest, na to leku jako tako nie ma. U kobiet w ciąży się to nasila i zazwyczaj po porodzie ustępuję. Ale ja jak tylko urodzę lecę do neurologa, bo drugiej ciąży nie mam zamiaru tak znosić( nieznosić wrrrrr)
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie:-)

Agik, cieszę się, że w końcu dowiedziałaś się, co cię tak męczy. Tylko szkoda, że nie ma lekarstwa na to paskudztwo.:baffled:
Ja z kolei w nocy nie mogę spać, bo strasznie mnie "boczki" bolą. Raz u jednej nogi, raz u drugiej, zależy na którym boku leże. Przesypiam maksymalnie 30 min za "jednym zamachem" :baffled:

reklama
Agik25 - wiem o czym mowisz - znaczy ja nei mam ale moja mama cale zycie sie z tym meczy i jej sie to zaczelo od ..ciazy. Jej akurat nie przeszlo, ,choc ponoc po ciazy powinno. Wiem, ze ona sobie te nogi w zmnej wodzie moczy i pamietam jeszcze z dziecinstwa jak mama w nocy wstawala i nogasy moczyla :sick:
Nie zazdroszcze...:no:

Do góry