reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

Dzięki Czarodziejko za słowo :) no tak, tylko jak tu nie pić jak się pić chce, właśnie wypiłam pół szklanki wody :-) ale jak to normalne to i cierpliwość się znajdzie, dla maleństwa warto się poświęcić ;-)

reklama
U mnie tez jakies bakteryjki sie ostatnio ujawnily i zarzywam Urosept + Furagin.
Oprocz tego jak przekladam sie z boku na bok jak leze to rwie mnie w "posladkach" - konsultowalam to z ginem i to podobno rwa kulszowa ktora sobie pulsuje - przy wysokich kobietach w ciazy (mam 171 cm) to podobno normalne (niestety:baffled: ). Towarzyszyc mi to moze do ciazy - ale dam rade:-)

No i zaczęło się :( dzis po kąpieli postanowiłam dobrac się do paznokci u nóżek- koszmar:wściekła/y: po całości zabiego czułam się jakby mi jakies stado po brzuchu przebiegło- tak zmaltretowałam tego mojego synusia, próbujac dokonac toalety kończyn dolnych :sick:
O goleniu w okolicach bikini bez lusterka moge tylko wspominac, ale tak to juz od dawna, te stopy mnie wzięły z zaskoczenia bo starsznie wolno mi w ciąży wszystko rośnie, i nie miałam potrzeby się tym zajmować jakos ostatnio... nóg wogóle nie muszę golić- to akurat plus :)
a jak u was, juz chłopaki wam pomagaja, czy jeszcze same dajecie radę zajmować sie stopami?

W goleniu okolic bikini, to mąż zawsze chętnie mi pomagał :-D :laugh2:
A z nóżkami jeszcze sobie radzę, a jak nie będę mogła sobie poradzić, to też go zatrudnię :tak:

Sorga, U mnie na razie ok. Ale fakt faktem, ze sie martwie bo ja w przeciwienstwie do ciebie jestem strasznie wlochata i musze nogi kremem czesto. Juz sie martwie co to bedzie jak do szpitala trzeba bedzie...

Jesli chodzi o paznokietki to brdzo wysoko daje szfaje i obcinam.

choc odkrylam, ze schylac sie by wiazac moje glanowe buty - odpada ;-)

Ja również do golenia bikini potrzebuję lustereczka(a jak byłam przy tym zdziwiona, myślałam że z jego pomocy skorzystam około 8 miesiąca :-)), a przy obcinaniu paznokci u nóg wykręcam sobie nogi na boki i jakoś daję radę jeszcze :-).

Ja miałam takie buty w poprzedniej ciąży i codziennie siadałam na korytarzu a mój mąż schylał się i zawiązywał mi butki :laugh2:

ja jeszcze daję radę. jeśli idzie o paznokietki, to jeszcze mi się udaje założyć stopę na drugie udo i tylko trochę głowę pochylić. jeszcze widzę ;-) chociaż rosnę i rosnę w zastraszającym tempie.....

reklama
oj, no dzielnie sobie poczynacie jeszcze same, mogłam tak nie tyć ;-) to by było łatwiej, chociaż Kot pomaga chętnie ale zrozumcie jak przez ta moja szyjkę i tak niewiele rzeczy mogę w dou robić, czasami czuję się jak inwalida :sick: i chcę SIAMA!

Cofnęłam sie troszkę w tym watku i okazuje się, że przegapiłam motyw bolacych plecków, otóż mnie również boli w częsci ogonowej ale tak niefartownie, że ja mnie złapie gdy leżę na wznak to blokada kompletna, ruszyc sie nie mogę:wściekła/y: , co gorsza ostatnio spotkało mnie top na fotelu u gina, i musiał mi pomóc zwlec się na podłogę:-(

Do góry