reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

reklama
lista jak najbardziej!!! gdy raz zapomnialam to wpadlam w panike bo zupelnie nie pamietalam co na niej bylo. ale juz mi sie zaczyna to co w poprzedniej ciazy. jestem strasznie niekumata i rozkojarzona - przyklad: pytam mezusia: chcesz kawe? odpowiedz moze miec tylko dwa warianty tak lub nie. ale ja jej jakos nie slysze bo juz mysle o czyms innym i za minute znow pytam go czy chce kawe no i znow mi ucieka jego odpowiedz wiec za trzecim razem juz sie pilnuje i cala uwage staram sie skupic na odpowiedzi ale kosztuje mnie to tyle wysilku.... i tak z kazdym pytaniem czy rozmowa normalnie nie mozna ze mna pogadac. 1.5 roku temu moja psiapsiola ale sie wkurzala szczegolnie jak opowiadala jakas dluzsza historie hehe

aha jesli chodzi jeszcze o uciazliwe objawy to non stop zapchany nos i katar i kichanie w nocy - normalnie ohyda!!! siusiu sie skonczylo to teraz jak sie obudze to tak mnie bierze na kichanie ze nie moge przestac buuuu

poza tym standardowo dla kobiet w ciazy zaparcia (nawet czopek wzielam bo nie dawalam rady juz) krwawiace dziasla i krecenie w glowie przy zmianie pozycji (raz bym prawie zemdlala)

asylan, witam po długiej przerwie:)) i od razu chciałam spytac o ten katar i kichanie na akord... bo ja tez tak mam ale myslałam że ciąża uczuliła mnie na koty. Jak Kot poodkurza to sie zmniejsz powiem szczeże ale teraz to zgłupiałam.
Jesli chodzi o dziąsła to masz to co ja- ciążowy zespół obrzęeku dziąseł, moja dentystka powiedziała że przejdzie po ciąży i dała mi recepte na taki preparat co mi pani w aptece przygotowałai płukam paszczę co wieczór i problem zniknął a kosztowało to 2,5 PLN hihihi.(tem praeparat zabija bakterie i obkurcza dziąsła. i uważaj bo jak nic nie robisz i się te dziąsła rozpulchniaja to łatwo może dojśc do stanów zapalnyhc bo jedzienie sie tam dostaje.
Punkt następny- ja tam całe życie męcze się z zatwardzeniem więc to dla mnie żadna nowość, piję sobie kawkę z mleczkiem rano, trochę pomaga.

no to tak a propos zapominalstwa, jeszcze chciałam dodać....:tak: że wstałam rano jak zwykle pełna energii, posprzatałam łazienkę, ubikację, kuchnię, dokończyłam urządać moje biuro, po czym wstałam- usiadlam bo tak mi sie w głowie zakręciło i krwotok jak próbowałam wstać :no: ciężko mamy nie?:dry:

Z tym sprzątaniem, to przeżyłam wczoraj szok :-)
Wracam z pracki, a domek cały wysprzątany, łącznie z kuchnią i zmywaniem naczyń. Mój mąż miał wczoraj dzień wolny i został z małym w domku (juniora ucho bolało) i posprzątał :-) zostawił mi tylko drobnostki.
Wczoraj wyjeżdżał na dwa dni i stwierdził, że posprzątał żeby wszystko nie zostało na mojej głowie :-)

oj, jolcia :)) podziałało, dobrze że zaczął pomagać, a tak się martwiłaś :)) suuper, bardzo się cieszę:)

Sorga, a ja jeszcze bardziej.:-D
dorotka, to efekt ciężkiej pracy. Na początku było bardzo ciężko, zresztą gdzieś na forum pisałam jak się musiałam sama uporać z porządkami przedświątecznymi :tak:

reklama
mowiłam jolcia że będzie dobrze:)) przecież on cie kocha i nie pozwoli żebys była przepracowana, przemęczona czy nieczęśliwa, faceci tylko jarzenie takie spowolnione czasem mają, ale jak to mówią: lepiej późno niż wcale:tak:

Do góry