reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ubrania ciążowe

Też bym była ciekawa. Na Allegro widziałam takie pasy za 7 zł we wszystkich możliwych kolorach. Myslę, że to dobre rozwiązanie na ten okres ciąży.

Ja wczesniej już takie pasy kupiłam i powiem Wam że mam trzy i każdy ma inny rozmiar:-D:-D:-D widać chyba "na oko" je szyja. Te, które sa szczupłe na pewno będą pasy pasowały:tak:

reklama
Też bym była ciekawa. Na Allegro widziałam takie pasy za 7 zł we wszystkich możliwych kolorach. Myslę, że to dobre rozwiązanie na ten okres ciąży.

Ja już 2 pary kupiłam- rybaczki i jedne dżinsy i są już na mnie dobre, bo już też mało który guzik dopinam. NAwet w pracy muszę je poluzować, jak dłużej siedzę za biurkiem. :-D
Co do pasów ja tez juz takie posiadam I sprawdzaja sie niezle !!!! Szczegolnie jak nasze ulubione bluzeczki robia sie przykrotkie ,a spodnie przyciasne i trzeba schowac rozpiety rozporek ahahhaha !!!
Jednak mi w nich jakos goraco jest ! Mysle ze bedzie to idealne rozwiazanie na jesien ! Choc i teraz nosze je czesto !

Wiecie co , ja jakos nie narzekam na bran ubran. Mam dwie pary spodni ciazowych z guma w pasie, kilka krotkich spodenek tez z guma. Sukienek mam od groma a ze sa odcinane pod cyckami swietnie nadaja sie na ciaze. Poza tym nosze opiete rzeczy jak mam ochote i tylko cienki luzny sweterek narzucam i juz wyglada nawet niezle. Brzuszka przecierz chowac nie musze. Wczoraj jednak bylo tak cieplutko a ja mam juz poprane ciuchy na podroz . Wygrzebalam wiec spodenki , ktore sa przyciasne i zalozylam. Rozporek zapielam ale guzikow juz nie :). Ubralam wiec pasek i sie trzymaly :). Bluzka na wierzch i super. Tak wiec normalny pasek na rozpiete guziki to tez rozwiazanie. Zakrywa rozpiecie i tylko ciut dluzsza bluzeczke trzeba ubrac :).
Ostatnio do pray ubralam spodnice taka od garnituru. Normalnie mialam ja do pol kolana. Teraz musialam podciagnac ja prawie pod cycki zeby sie zapiac :). Lezala super tylko byla ciut krotsza. Za to ladnie dopasowana i wygladalam jak Laska . hi hi. :-). Oczywiscie koszula na wierzch. I wszystko pasi :)

Ja typowo ciążowe to mam dżinsy, ale dobre będą od jesieni bo nie lubię chodzić w dżinsach przez lato. I mam rybaczki lniane białe ciążowe, idealne na lato, już w nich hasałam kilka razy bo już są dobre i nie zlatują nawet z zapiętą gumą na guziczek:D
Też przez lato nic ciążowego kupować nie będę. No prócz kiecki na wesele bo idę 29.08, więc sobie dopasowanej nie kupię bo źle bym się bawiła gdyby mnie gniotło wszędzie (przy siedzeniu).
Być może przez jesień zaopatrzę się w jakieś tuniki ciążowe bo na jesień mam akurat ogólnie mało ubrań. Albo jak to baba wiecznie nie mam się w co ubrać:D

Dostalam dzis w prezencie-spadku od kolezanki spodenki ciazowe, troche wieksze - 38 -ale od razu zalozylam i nie zdejme pozniej niz wieczorkiem. koniec z rozporkami! Zastanawiam sie, czy takie pasy sa dobre na lato - nawet takie jak teraz mamy. Czy te rozpiete guziczki nie stercza spod pasa? Czy aby nie jest w nim za goraco? Powiem szczerze nie slyszamam o takich pasach i nie widzialam ich na zywo ;) Ale to pewnie niezle rozwiazanie na jesien)))

ha a ja dzis wybralam sie na poszukiwanie spodni !!! i po ciezkich bojach (4 sklepy) dotarlam do H&M ... nic ciekawego na stoisku ciazowym wiec zrezygnowana wychodze ale ekspedientka mnie za reke i do stojaka z wyprzedaza !!!! kupilam sobie kapitalne jasne spodnie za 50 zl i czarne eleganckie - lniane za 60 zl !!!!! wogole wybor modeli !!! szok !! i takie ceny !! - oczywiscie ciazowe modele z pasem i wogole :)

a i na dodatek - ja z tymi spodniami ustawilam sie do kasy a takie dwie babeczki przedemna mialy gooory ciuchow ... i jedna tak do mnie z zaskoczenia - "pani te spodnie mierzyla wiec jak dla pani to tzreba bez kolejki podchodzic !!! w koncu jest pani w ciazy !!" ja na nia z byka bo w szerokiej bluzce i dzinsach wcale na ciaze nei wygladalam http://*spam*/img/forum/smilies/icon_smile.gif ale bylo milo bo one troche by przy tej kasie postaly http://*spam*/img/forum/smilies/icon_smile.gif

popoludniu je poskracam i zrobie zdjecia to sie pochwale :)

ha a ja dzis wybralam sie na poszukiwanie spodni !!! i po ciezkich bojach (4 sklepy) dotarlam do H&M ... nic ciekawego na stoisku ciazowym wiec zrezygnowana wychodze ale ekspedientka mnie za reke i do stojaka z wyprzedaza !!!! kupilam sobie kapitalne jasne spodnie za 50 zl i czarne eleganckie - lniane za 60 zl !!!!! wogole wybor modeli !!! szok !! i takie ceny !! - oczywiscie ciazowe modele z pasem i wogole :)

a i na dodatek - ja z tymi spodniami ustawilam sie do kasy a takie dwie babeczki przedemna mialy gooory ciuchow ... i jedna tak do mnie z zaskoczenia - "pani te spodnie mierzyla wiec jak dla pani to tzreba bez kolejki podchodzic !!! w koncu jest pani w ciazy !!" ja na nia z byka bo w szerokiej bluzce i dzinsach wcale na ciaze nei wygladalam http://*spam*/img/forum/smilies/icon_smile.gif ale bylo milo bo one troche by przy tej kasie postaly http://*spam*/img/forum/smilies/icon_smile.gif

Ooooooooooo jutro wypłata, to może i ja skoczę!!!!!!!! Koniecznie wklej foteczki :-)

Fajną miałaś przygodę przy kasie:-) I super, że masz wreszcie spodnie:) Na pewno ulżyło hehe:)

reklama
Do góry