reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

No a my byłyśmy u pediatry i sytuacja wygląda tak dostałyśmy nowy antybiotyk bo od tamtego dostała pleśniawek i teraz muszę sie ich pozbyć, płuca mamy czyste generalnie mamy zmuszać ja do picia i jedzenia tylko ciekawe jak:confused::baffled:
Natalka nie była szczepiona bo " mądry " tatuś tak wszystkich poganiał " bo taksówka czeka ":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: , że sam nie wziął plecaka z książeczkami zdrowia i kartami szczepień:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: modliłam się by żadna się nie porzygała bo nie miałabym ich w co ubrać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i wstyd u lekarza, ze byliśmy bez dokumentacji:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dobrze, że jedziemy jeszcze w czwartek na kontrole z Emilką to się Natalkę zaszczepi:zawstydzona/y:

reklama
Agnieszka raczej nic na to nie pomożesz to jest po prostu reakcja na szczepionkę, niektóre dzieci są bardziej senne a inne bardziej pobudzone i marudliwe.....to są po prostu efekty uboczne szczepionki
racja:tak:
a mojej Lauruni wyskoczylo pelno krostek na buzi i troszke na piersiach,wygladaja jak potowki ale zobaczymy,jak nie znikna do 3 dni to idziemy do lekarza:-(

Melduję .... przyjechał na spiocha i od razu było wolne :tak: także badanie się udało :-) Jeremi słyszy i dostał certyfikat dziecka słyszacego prawidłowo :-)

Aniay, Abeja, Tynka ..... kciukaski dla was

A dla czego musiał spać??? Nadia miała robione badanie słuchu w 2 dobie i wcale nie spała tylko w pokoju musiało być cicho.

mariaOla - super ze wszystko dobrze. gratulujemy Jeremiemu pierwszego swiadectwa :-D My mamy wklejone w ksiazeczke. to badanie robili nam w szpitalu.

My też dzis po usg brzuszka
"o, tu jakieś male gazy" - pani Doktor
" pani doktor za chwil.e ich nie będzie, Zuza sadzi baki niemalze sportowo" - ja :-D

oraz po USG głowy.
" dziewczynko masz ksiażkowy mózg, nie wytlumaczysz sie nigdy że masz coś z glową, bedziesz musiala się uczyć, zeby ten dar wykorzystać" ;-)

został nam tylko neurolog 20 marca. No i zobaczymy czy nas jutro zaszczepią...

a u nas malo przyjemnie :-( Wizyta przebiegla super, pani doktor jest bardzo mila i chyba razem z mezem sie do niej przeniesiemy nawet pomimo ze daleko przyjmuje ale to jednak odswiezajace pogadac po polsku z lekarzem i latwiej wytlumaczyc co i jak, no i oczywiscie Polskie podejscie.
No i wlasnie niewiadomo czy Oliwcia nie trafi do szpitala,:-( pani doktor podejrzewa infekcje drog moczowych czego efektem jest niedowaga, ide Oliwcie jeszcze dzis zwazyc u pielegniarek na tej wadz co dotychczas bo waga u pani doktor pokazala ze wogole nie przytyla przez ostatni tydzien. Generalnie jestem zadowolona bo wreszcie ktos profesjonalnie podszedl do sprawy ale mimo wszytko troche sie boje.:-(

Nie jest zle, poszlam dzis do pielegniarki i ostatni tydzien mala zaliczyla 110g na plus czyli teraz mamy 3120

a my meldujemy sie po pierwszej wizycie u pediatry i oczywiście po pierwszym szczepieniu. Mała waży teraz 5300g czyli od porodu przybrała prawie 1200g:tak: no to znaczy , że na moim mleczku raczej nie głoduje. Tylko to szczepienie! Ja nerwowo tego nie wyrabiam! Ewelka tak żałośnie sie popłakała, że ja mało razem z nią nie ryczałam. Kumpela która jest pielęgniarką i akurat miała dyżur, aż sie ze mnie śmiała. Czemu nie wymyślą tych szcepionek np. w kropelkach tylko tak trzeba kłuć te biedne rączki i nóżki:wściekła/y:

U nas jest 4600 czyli 1 kg do przodu od wypisu ze szpitala no ale to na mieszance i na cycu swoja droga ciekawa jestem ile by przytyła jakby na cycu tylko była:confused:

My tez juz po szczepieniu. Zuzka byla odwazna i dzielna i tylko troszke pomarudziła. W nagrode dostała.... cyc :-)
Najlepsze w tym wszytskim jest to, ze dzis znó byla wazona. Ostatni raz 4 dni temu. I przez te 4 dni przybrała na wadze 200 gram.:eek:
Normalnie grubas mi rośnie :laugh2:

bosh dziewczyny wy chodujecie male giganty:)))))) moja ledwo 440 od najnizszej wagi przytyla przez 6 tygodni. Gratuluje serdecznie wszystkim gigancikom:))))

reklama
Do góry