reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

A nie wystarczy,ze napisalam,ze najchudsza:rofl2::rofl2:;-)
Maja i wcale nie katastrofa:angry:;-)Natalka wazyla 10kg jak miala 18mscy a teraz wazy 14 i wyglada moze nie pulchniutko ale nie jak szczypiorek, i maja inne kosci, Marta ma drobne i inny ksztalt nog, Natalka ma takie uda bez przerwy miedzy:-D;-)a Marta ma przerwe:-D;-)Natalka ma nogi po mnie a Marta po tacie:-D;-)Ale nie mam juz takiej korby jak kiedys na punkcie wagi Marty;-)odkad sie naogladalam roznych typow sylwetek dzieci;-)i takie chudzinki mi sie zaczely podobac:szok:chyba zaczne odchudzac Natalke:-D;-);-)Dodam,ze wyniki morfologii obie maja dobre;-)

reklama
A ta dalej swoje przez ciebie ja tez wpadlam w obsesje i latalam za Hubciem zeby tylko cos zjadl az przyjechala moja tesciowa i zaczela robic to samo tylko z wiekszym obledem w oczach i przeszlo mi jak na nia popatrzylam. Bardzo smiesznie to musialo wygladac. Teraz jak Hubcio chce jesc to je a jak nie to nie i tyle. Waga ostatnio na szczepieniu w poniedzialek 10.800 wiec nie jest zle.

Przeze mnie??:szok:Marta wazy 1,5kg mniej niz Hubcio wiec nie wiem skad u ciebie obsesja...I ja nie latalam za nia,zeby cos zjadla;-)jak nie chce to jej nie wcisne a poza tym ona je ladnie.I nie ja zaczelam temat dzisiaj heheh;-)

Ostatnia edycja:
Tak Skakanka ale on jeszcze miesiac temu mial niecale 10 kg i dlatego sie zaczelam przejmowac jak wszyscy zaczeli gadac o wadze swoich pociech;-);-);-);-);-):-):-):-)

No to male sprostowanie;-)ja sie przejelam przez pediatre,ze nie potroila wagi po roku no i wazyla na ich wadze 8,1 na roczek. 10kg wg mnie to waga ok nawet miesiac temu:-pa nawet wiecej niz bym "chciala";-)I faktycznie sie przejmowalam za bardzo i teraz juz wyluzowalam:-D;-)I takie drobniutkie dzieciaczki zaczely mi sie bardzo podobac:tak:tym bardziej,ze sa zdrowe i pelne energii ;-)I zdecydowanie lbardziej mi sie podobaja niz jak widze takie tluscioszki tuczone przede wszystkim przez swoje babcie,ktore mysla,ze im grubsze tym zdrowsze:baffled:

Dzieci jak dorośli jeden grubszy drugi chudszy, nie ma co się zamartwiać, jak się dziecko dobrze rozwija, znaczy, że jest OK :tak::-):-):-)

A nie wystarczy,ze napisalam,ze najchudsza:rofl2::rofl2:;-)
Niech Ci będzie, reszty dowiedziałam się poniżej :-p

Teraz jak Hubcio chce jesc to je a jak nie to nie i tyle.
I bardzo dobrze, dziecko je tyle ile potrzebuje, nie ma sensu mu wciskać. no chyba że już nic kompletnie nie je, to wtedy jest problem.

No to male sprostowanie;-)ja sie przejelam przez pediatre,ze nie potroila wagi po roku no i wazyla na ich wadze 8,1 na roczek.
(...)
I zdecydowanie bardziej mi sie podobaja niz jak widze takie tluscioszki tuczone przede wszystkim przez swoje babcie,ktore mysla,ze im grubsze tym zdrowsze:baffled:
Skakanka jakby Emi potroiła wagę w ciągu roku, to ważyłaby więcej niż teraz, czyli 11940 - przypomnę waga wyjściowa 3980 :szok::szok::rofl2::rofl2::rofl2:
(...)
Całkowicie się zgadzam.

Żywa u nas podobna historia, Julce wczoraj i przedwczoraj tez wyszła jakas wysypka, nie jest tego dużo, ale jest (na szczescie nie swędzi). Wychodzi po południu i podejrzewam ze po zupie chyba po brokule. A tak w ogole to po jakim czasie od zjedzenia czegoś moze wyjśc wysypka, czy po 2, 3 godzinach moze sie pojawić?

Z rteguły wysypka wychodzi już po kilku godzinach, ale sa też takie przypadki, że wychodzi dopiero po kilku dniach. Witkowi np. wychodzi po 2-3 dniach dopiero :baffled: i ponoć to też jest w normie :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

100 g mniej od mojej;-):-p:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

No tak to teraz się zacznie, kto waży najmniej ;-):-D:rofl2:

I takie drobniutkie dzieciaczki zaczely mi sie bardzo podobac:tak:tym bardziej,ze sa zdrowe i pelne energii ;-)I zdecydowanie lbardziej mi sie podobaja niz jak widze takie tluscioszki tuczone przede wszystkim przez swoje babcie,ktore mysla,ze im grubsze tym zdrowsze:baffled:

O i to pierwsze zdanie podoba mi się :tak:

Natomiast ja coś wiem na temat babci futrującej wnuka :crazy: Moja teściowa cały czas uważa, że Witek mało je i nie ważne, że teraz przy upalach po prostu może nie mieć ochoty na jedzenie ... ona jest rozpaczona jak on odmawia jedzenia. A zresztą daje mu do południa dwa śniadania, deser i obiad i nie chce przyjąć do wiadomości, że maluchy powinny jeśc już 5 posiłków, a nie więcej. A ostatnio jak się dowiedziala, że Witek nie pije kaszki o 22 tylko zjada kolację i pięknie śpi do rana to stwierdziła, że przesadzam i on powinien nadal dostawać kaszkę, oprócz kolacji oczywiście :baffled: Ona mnie rozbraja :crazy: Uważa, że wnuczek jest chudziutki i waga się myli podając ponad 12 kg :szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Moniu olej teściówkę, nie wie co mówi. Jesteś młodsza, masz chłonniejszy umysł i lepiej się orientujesz we współczesnym świecie :tak::-pi w tym jak dbać o swoje dziecko.
Ja bym się zbuntowała;-)

Do góry