reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

reklama
Lorien, maść, kazała smarować nią tylko te miejsca szorstkie, 2 razy dziennie, później raz dziennie, a jak zniknie to wcale. Powiedziała, że to jest bardzo dobra maść, można smarować jak pogryzą meszki czy komary i szybko się goi. Nazywa się Advantan. Do tego kazała Hani pić zyrtec, rano i wieczorem po pół łyżeczki za każdmym razem jeśli jej coś wyskoczy.

Dobrze mieć coś takiego, nam też często wyskakuje, to by sie przydało. Czy to jest na receptę?
A po tym zyrtku to Hanusia może być ospała.

my tez mamy taką super masc na wszystko tzn. własnie na jakąs wysypkę, ugryzienia, świąd. Jest to maśc robiona i niby po niej wysypka schodziła, ale znowu jest, zwykle pojawia sie po południu i chyba faktycznie może być to od słońca i potu. Za chwile bede w aptece zapytam jeszcze o pudroderm - ponoć jest dobry tele ze niewiem czy na recepte czy nie i musze jeszcze kupic zyrtek

Dobrze mieć coś takiego, nam też często wyskakuje, to by sie przydało. Czy to jest na receptę?
A po tym zyrtku to Hanusia może być ospała.
Nam napisała na recepcie, ale nie wiem czy bez też można kupić. Hania po tym gronkowcu jest podatna na różne reakcje po ugryzieniu, więc też się cieszę, że taka maść dostałam.
A ten Zyrtec to rano i wieczorem po pół łyżeczki tylko, choć wczoraj w sumie spała 3 godziny jak jej zapodałam po powrocie ze szpitala hehe:-D;.
A, i do okulisty Hanie zarejestrowałam, na 22 sierpnia dopiero, ale i tak dobrze, bo terminy wolne były dopiero na grudzień, ale pani w rejestracji zobaczyła, że to takie małe dziecko to nas wepchnęła wcześniej;-):-).

Nam napisała na recepcie, ale nie wiem czy bez też można kupić. Hania po tym gronkowcu jest podatna na różne reakcje po ugryzieniu, więc też się cieszę, że taka maść dostałam.
A ten Zyrtec to rano i wieczorem po pół łyżeczki tylko, choć wczoraj w sumie spała 3 godziny jak jej zapodałam po powrocie ze szpitala hehe:-D;.
A, i do okulisty Hanie zarejestrowałam, na 22 sierpnia dopiero, ale i tak dobrze, bo terminy wolne były dopiero na grudzień, ale pani w rejestracji zobaczyła, że to takie małe dziecko to nas wepchnęła wcześniej;-):-).
Ania chyba zartujesz sierpien to rzeczywiscie baaaaardzo wczesny termin.

A my byłyśmy dziś z Emi na szczepieniu.
Waży 11200 i ma 82 cm.
Niestety szczepiliśmy zwykłą szczepionką, nie skojarzoną, bo nie ma nigdzie w Kętach w aptekach i ponoć może końcem czerwca będą, ale to nie na pewno, jakieś problemy w hurtowni, albo coś.
Dostała 3 wkłucia raz w nóżkę i w obie rączki. Płaczu było co niemiara.
W styczniu bilans dwulatka i chyba ją zaszczepię na pneumokoki. A potem dłuuuga przerwa, aż do 6 roku życia.

Lorien my też będziemy szczepić zwykłą, bo Nikuś nigdy nie był szczepiony skojarzoną i nie polecają teraz zmian :no:, już sobie wyobrażam ten ryk :baffled:. A powiedz wysłali cię na bioderka albo inne badania, bo był temat o kontroli u ortopedy. ale ja nic o tym nie wiem :no:.

reklama
Emi zawsze była szczepiona skojarzoną, ale babka sama powiedziała, że to bez znaczenia.
Na badania nie wyslali, jak będzie ok, to zapraszają na bilans dwulatka dopiero.
A ja tłumok, o ortopedzie zapomniałam, bo EMi się darła. :no:

Do góry