reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

reklama
Ąnia_Zywa ... biedna Hanulka :-( ... też myślę, że lekarz to na pewno najlepsze rozwiązanie :tak:... i oczywiście również przyłączamy się do dmuchania karku Hani :-D;-):tak:

Żywa u nas podobna historia, Julce wczoraj i przedwczoraj tez wyszła jakas wysypka, nie jest tego dużo, ale jest (na szczescie nie swędzi). Wychodzi po południu i podejrzewam ze po zupie chyba po brokule. A tak w ogole to po jakim czasie od zjedzenia czegoś moze wyjśc wysypka, czy po 2, 3 godzinach moze sie pojawić?

Dla Hanulki całuski w delikatny karczek

Aaga nie mam pojęcia, też się zastanawiam.

U nas też ciągle kark trochę obsypany, co zejdzie coś to nowe wskakuje ale nie swędzi.

Aaga u Nikusia po pomarańczach po ok 4-5h była wysypka :tak:.

Haniu dmucham na twój karczek :surprised:, Żywa co powiedział dermatolog?

Geperty:wściekła/y::wściekła/y:. Nic, jutro idziemy:wściekła/y:. Bo dziś był już komplet i nas nie zarejestrowali:wściekła/y:. A jak zapytałam czy może mnie już na jutro zapisać to powiedziała, że nie, bo trzeba się rejestrować tego samego dnia:wściekła/y:. Jutro od 7 rano czatuje pod rejestracją:-p:-D.

Żywa jak okupowanie rejestracji, dostałąś sie? no i przede wszystkim co Ci powiedział lekarz? Jestem ciekawa rowniez ze wzgledu na Julke bo u nas podobna sytuacja tyle ze co mam zadzwonic do lekrza to wysypka znika i nie ma po co iść, ale jak wyjdzie znowu to od razu pojde tyle, ze ten dermatolog, do ktorego chcialabym isc przyjmuje tylko we wtorki i czwartki :baffled: wiec wysypke musze zamowic na ktorys z tych dni;-)

reklama
Dzięki dziewczyny za troskę;-).
Byłam wczoraj z Hanią u lekarza, zarejestrowała nas, ale weszłam do gabinetu dopiero po 10, czyli 3 godziny spędziłam na korytarzu, pełno ludzi a ja jak głupia uganiałam się za Hanią, jak weszłam byłam już cała spocona i śmierdząca:wściekła/y:.
Lekarka powiedziała, że to typowa egzema dziecięca-występuje u dzieci, u któych w rodzinie ktoś już na egzemę cierpi (Hani babcia od strony taty:wściekła/y:), przepisała nam maść na te miejsca, kazała natłuszczać skórę a nie nawilżać no i to chyba tyle. Ogólnie nie ma się czym martwić, coś jej podrażniło skórę (może źle wypłukane pranie) i egzema gotowa (bo to na tle alergicznym ponoć).

Aaga, u mnie to samo, dawałam Hani calcium i jak siedziałam na tym korytarzu to musiałam się doszukiwać tej wysypki, bo już ładnie zaczęła schodzić:-p. Ale nózki całe szorstkie były, więc nie było problemu z diagnozą:tak:.

Do góry