reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

Ci lekarze ... brak słow normalnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: po cholere oni w ogóle coś przepisują skoro nawet nie raczą zobaczyć co to jest:crazy::angry::angry::angry::angry: ja bym też sie zdecydowała na dermatologa jak najszybciej skoro tak szybko się rozprzestrzenia, najlepiej jakbyś sie z kims zamieniła na zmiany bo do przyszłego wtorku to trochę za długo:no::no:

reklama
Natalka tez miala kiedys odparzona to bylo w czasie upalow i dlugo nie chcialo zejsc, smarowalismy wieloma masciami i wietrzylismy...ale nie wiem czy to samo ma Hania..bo Natalka miala tylko w okolicach.Ale tormentiolem tez smarowalismy i wieloma innymi tez..

Żywa, a ta lekarka co u niej byłaś to czasami nie jasnowidz????? Dziecka dobrze nie zbadała, a już diagnozę stawia??????? Paranoja!!!!! Ja Ci kochana żadnych mądrych rad nie udzielę bo i doświadczenia w tej kwestii nie mam. Posłuchaj dziewczyn, smaruj tą maścią i może pozwól jej trochę polatać na golaska. No i porządny lekarz niezastąpiony. Ucałuj Hanusię od cioci. Niech zdrowieje kruszynka.

A jak tam dzisiaj Hania Aniu? Troszke lepiej? Mysle ze mimo wszystko idz do dermatologa. Skoro Hania ma tego gronkowca to lepiej to sprawdzic czy cos sie nie odnawia. Trzymamy kciuki aby Hania szybciutko wyzdrowiala.

Sama już nie wiem, Wydaje się, że ta maśc jednak jej pomaga, bo już nie ma takich pęcherzyków, lekko jeszcze kurkę zaczerwienioną. Smarujemy dalej i zobaczymy, co będzie, we wtorek do dermatologa mimo wszystko. Chrostki na nóżkach są i myślę, że to jest coś innego niż to na kurce. Zupełnie inaczej wygląda i jest szorstkie, jakby od uczulenia..

Żywa, Nikusiowi też co jakiś czas wyskakują takie szorstkie krostki z tyłu łydek, nie wiem od czego to jest, ale po kilku lub kilkunastu dniach schodzi, smaruję kremem który mam do buzi (ja mam taki robiony z apteki, pediatra mi przepisała jak Nikuś miał szorstkie policzki, za całe pudełko zapłaciłam chyba z 5zł).
Dobrze, że ta maść co dostałaś zaczęła działać, ale masz rację tak czy siak idź lepiej do dermatologa, bo ta twoja lekarka to chyba myśli, że jest wróżką :no:.

Aniu, też myślę, że wizyta u dermatologa jest konieczna. Lepiej niech on sprawdzi co to, byś wiedziała na przyszłość. A to co ma na nóżkach to może być uczulenie? Zjadła coś Haneczka? Ucałuj ją od cioci i niech szybko nam zdrowieje.

Cieszę się że Hani maść pomaga, ale też dalej obstaję przy wizycie u dermatologa, uważam, że powinno się leczyć przyczynowo, a nie objawowo.

U nas krostki na karku i kilka na cycusiach, chyba po soczku malinowym. Czyli ciągle jakaś alergia

reklama
Zywa i jak Hania? ja chyba tez uderze do dermatologa w przyszłym tygodniu bo Julce znowu na dupce zaczeła pojawiać sie ta wysypko - plama co ostatnio, jest dobrze jak ja smaruje tormentiolem i ta robina mascia, jak odstawie to po kilu dniach wychodzi:wściekła/y:. Najgorsze to nawet nie to ze wyłazi, ale to że nie wiadomo od czego i co to jest:angry:

Do góry