reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

A ja muszę iśc z Hanią jutro do lekarza, bo ma tak zaczerwnienioną kurkę, takie wielkie odparzenie, że aż się bąble porobiły:-(. A już było tak ładnie, już nie wiem czy mam jej ją smarować.. I na dodatek nóżki też jej się zaczynają odparzać w miejscach zgjęć, a przecież nie jest pupetem.. A może to nie odparzenie?

Aniu, a to na nóżkach jest pod kolanami czy w pachwinkach? Może ma uczulenie na coś do jedzenia lub jakiś kosmetyk?

reklama
Monia, teraz to ona już ma kurke całą w bąblach, dupkę taką szorstką i nóżki od pachwinek aż do kolan:-(.
Fogia, byłam z nią u lekarza wczoraj i przepisała jakąś maść, powiedziała że to grzybiczne i że mam tym smarować raz dziennie i niczym więcej:wściekła/y:. Dziwne, i coś nie mam zaufania do tej maści, nie pamiętam jak się nazywa, bo jestem teraz w pracy, ale w domu spojrzę i napiszę.
Nie wiem czy czasem nie smarować jej tym tormentiolem, była u mnie kuzynka i powiedziała że u niej zawsze ten tormentiol był zbawienny, dwa dni i wszystko znikało, nie wiem sama. Poprawy póki co nie widzę!!

Zywa mysle ze po jednym zastosowaniu masci poprawy jeszcze nie zauwazysz - poczekaj 2 dni ( no chyba ze bedzie gorzej to odstaw). Z tego co opisywałas to własnie tez wydawało mi sie ze to jakies grzybiczne jest. Niepamietam tylko czy tormentiol na własnie zmiany grzybiczne pomaga czy nie. jak sprawdzisz co to za maść to napisz

Aaga, no ja właśnie nie wiem, czy grzybiczne, lekarka jeszcze nie zdążyłam Hani dobrze rozebrać a ona już powiedziała, że wie o co chodzi i już nie kazała rozbierać jej. Wiem, że po jednym razie nie pomoże, ale żeby tylko tym i to raz dziennie tylko? Zobaczymy. A tormentiol napewno nie jest na zmiany grzybicze:no:.

Żywa ja bym poszła do dermatologa. Tormentiol dobry, ale jak piszesz, to trochę za dużo tych bąbli.

Lorien, moja mama od razu mówiła, że mam iść do dermatologa, i mogłam iść, bo w tym tygodniu już nie mam ranka wolnego, żeby z nią do szpitala lecieć. Dopiero za tydzień we wtorek. Jak to nie pomoże to pójdę. Hania ma pierwszy raz coś takiego, i jeszcze się rozprzestrzenia. Ja się boję że to może być jednak bakteryjne, ona ma tego gronkowca skórnego, jak ją coś ugryzie od razu jej jakieś bąble z ropą wychodzą, więc może teraz tam coś wylazło:baffled:. NIe wiem, poczekamy, zobaczymy.

oj biedna Hania:-(,Aniu jak radza dziewczyny poczekaj z 2 dni i smaruj ta mascia,a jak nie pomoze to lec do dermatologa,bo ci dzisiejsi lekarze do najmadrzejszych nie naleza:angry:-zdrowka dla Hanusi:tak:

Dokładnie, zdrówka dla Hani, a do lekarza idź, jak tylko dasz radę. Szkoda żeby się mała męczyła.

reklama
Do góry