reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

Informacja nt. działań ubocznych szczepionki:
"[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Szczepionka powinna być stosowana pod nadzorem lekarza, który powinien poinformować o możliwości wystąpienia działań niepożądanych. Należą do nich miejscowe zaczerwienienie, obrzęk i ból w miejscu wstrzyknięcia, powiększenie węzłów chłonnych. Sporadycznie: przejściowe stany gorączkowe, nudności, mdłości, ból mięśni, które ustępują zwykle po 24 h. U dzieci, zwłaszcza po pierwszej dawce może wystąpić gorączka powyżej 38 0C. W wypadku wystąpienia objawów niepożądanych należy zgłosić się do lekarza."[/FONT]

reklama
zywa a może zmień pampersy? chociaż spróbuj może akurat nie będzie się odparzać. ciężko mi coś doradzić bo Nikuś nie miał nigdy odparzenia ale tak jak już pisałam to zależy od skóry.
tyle że ja np zauważyłam że jak zakładam mu jakieś inne pampery to zaraz ma lekko czerwoną a przy pampersa nigdy- nawet ostatnio 8 godz miał bo jakoś wyleciało mi z głowy i biegał po dworze,pielucha cieżka jak nigdy a pupa cała i zdrowa;-)

NIe mArtucha, to nie od pampersów, używamy cały czas Huggisów i nigdy się nic nie działo:no:. No i to nie dupka tylko kurka odparzona, boje się że to może być coś innego:baffled:. Jutro pójdę to się dowiem.

A ja muszę iśc z Hanią jutro do lekarza, bo ma tak zaczerwnienioną kurkę, takie wielkie odparzenie, że aż się bąble porobiły:-(. A już było tak ładnie, już nie wiem czy mam jej ją smarować.. I na dodatek nóżki też jej się zaczynają odparzać w miejscach zgjęć, a przecież nie jest pupetem.. A może to nie odparzenie?
Zywa u na swłasnie było podobnie, wyglądałao to brzydko choc nie było jakieś rozległe, nie swedziało i nie piekło, ale wygladało nieładnie. lekarka powiedział, ze to uczulenie, ale sama niewiem co tobyło, zwłaszcza ze pozniej zaczelo sie przenosic na dupkę. Walczylismy z tym dosc długo, ok 3 tygodni, ale wreszcie zeszło, najpierw miała masc ze sterydem (niepamietam nazwy), ale bylo po niej gorzej, a pozniej masc ze sterydem ale robiona na zamowienie i termentiol i po tych masciach dopiero przeszlo. jednak co to bylo to do tej pory niewiem. A czy HAnie to swedzi, albo piecze? idz lepiej do lekarza zwłąszcza ze jej sie to powieksza, moze to cos dermatologicznego

Aaga, po jej zachownaiu to raczej nie widać, żeby ją to bolało czy swędziało, ale za każdym razem jak przebieram jej pampersa to się dotyka tam ze skupieniem rączką i siedzi cichutko, jak ją smaruję maścią. Zobaczymy jutro, chciałam już w piątek iść, ale nasza lekarka na urlopie była a do innej nie chciała nas zarejestrować, bo niby dużo pacjentów z poważniejszymi dolegliwościami, wysłała nas do apteki po poradę:wściekła/y:.

To ciekawe, a próbowałaś smarować tormentiolem? Albo diprobase na uczulenie. Nie wiem, co jeszcze. Emilka też miala w zeszłym tygodniu takie coś, ale posmarowałam raz i znikło.

Lorien, smarowałam tribiotikiem z polecenia aptekarki i zeszło. Ale teraz pojawiło się na nowo:wściekła/y:, i wygląda jeszcze gorzej niż ostatnio:wściekła/y:.

Zywa zasuwaj do lekarza bo moze to jakas bakteria, albo zakazenie. U nas zeszło, ale i tak ogladam czy nie pojawiaja sie znowu jakies chrostki bo mi to nie wygladalo na uczulenie

reklama
zywa no to faktycznie lepiej skonsultować z lekarzem, bo skoro znów się pojawiło to może faktycznie jakaś bakteria

Do góry