reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

my tez idziemy do neurologa, chyab 19marca jestesmy zapisani. pediatra nam kazala ze względu na wysoki poziom bilirubiny, jaki Filip miał.
a dziś idziemy do ortopedy na badanie bioderek.
echo serca mamy zrobić kontrolnie w 9 miesiącu życia, chyab ze coś by zaniepokoiło lekarza wcześniej.

reklama
Karlam chyba każda z nas się nalata. ja dzis bylam na usg bioderek, 27 idziemy na echo serca, 2 do neurologa dzieciecego a 5 na usg ogólnego ukladu nerwowego i jamy brzusznej..[/quote
my nie mamy skierowania na te wszystkie badania co piszesz..tzn biodra jedynie

Bylismy dzisiaj u lekarza no i niestety juz jest pewne, ze Robert ma skaze bialkowa. Dostalismy Nutramigen i bedziemy walczyc. A co do wizyty u neurologa to lekarka stwierdzila, ze nie widzi powodu, bo Robert dobrze sie rozwija, dogonil juz dzieci urodzone w terminie ( niektore nawet przegonil) no i ponoc wszystkie odruchy ma prawidlowe.
No i postanowilam, ze jak skonczy 3 miesiace to pojdziemy prywatnie do ordynatorki oddzialu polozniczego w szpitalu gdzie rodzilam. Dostalam jej telefon od bratowej, ponoc wizyta trwa okolo 45 minut bo lekarka oglada dziecko z kazdej strony i wypytuje o wszystko.
No chyba, ze wczeniej cos sie bedzie dzialo (oby nie).

Karlam dzieki za odpowiedz. A co z okulista? Tez na skierowanie? I chcesz tak dla siebie czy cos sie dzieje i dlatego idziesz?

Karlam dzieki za odpowiedz. A co z okulista? Tez na skierowanie? I chcesz tak dla siebie czy cos sie dzieje i dlatego idziesz?

dostalam skierowanie od neurologa , w koncu to tez ma zwiazek z mozgiem :-) lekarka tez chciala wyslac na badanie sluchu ale maly mial juz w szpitalu.

Aph mam pytanie co do tego naurologa co chcesz isc, jak jest z terminami, dlugo sie cieka? gdzie przyjmuje? ile kosztuje? :-) chcialabym isc z Michalkiem prywatnie bo tak "po prostu" to jakos krotkie to badanie bylo :-(

Karlam ta lekarka do ktorej ide to pediatra.
Przyjmuje w czwartki wieczorem w Konczycach, wizyta kosztuje 50 zl, mam jej numer komorki jak bedziesz chciala to Ci napisze smsem.

Aph strasznie mi przykro że to jednak ta skaza białkowa - mi narazie kazała ograniczać picie mleka w związku z tą wysypką no ale zobaczymy - a no właśnie my też dzisiaj miałyśmy wizytę i szczepienie, ostatnio nie byłam bo było dużo chorych dzieci w ośrodku. A więc Amelka waży 4400 i ma 57cm wzrostu :szok: :szok: :laugh2: przybrała 1700 od najmniejszej wagi - jestem w szoku :) i ma 7cm więcej jak na urodzeniu. Na tą wysypkę - co się łudziłam i nadal łudzę że to potówki dostała krem LINOMAG do smarowania tylko w miejscach tak zwanych zmarszczek :) i zakaz używania oliwki... nie do końca się z tym zgadzam bo gdyby chodziło o uczulenie na oliwkę to miała by kropeczki chyba po całym ciele - a rączki i nóżki ma bez zarzutu. Zakropkowane są busia szyjka i piersiątka. No nic spróbujemy - co mi szkodzi. Oczka dzisiaj lepsze... rany mam nadzieję że przejdą jeszcze kilka dni.
Trzymam kciuki za jak najwięcej dobrych wieści o waszych maleństwach. Buziaki dla nich :)

dzięki kochane :) XMamuśka bo ja już sił nie mam do tych oczek, ciągle tylko przemywanie przecieranie kroplenie... ech już ma skórkę inną pod oczkiem a tak się straram robić to kurna delikatnie...ech:-(

reklama
Ponoc oliwka zatyka pory tak mi tlumaczyły polozne w szkole rodzenia, pewnie dla tego kazała ci odstawic. Ja tez uzywam linomag na potówki i pomaga.

Do góry