reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

Karlam a ile waży?Dziś rozmawiałam z dziewczyną,której dziecko właśnie ostatnio mniej przybrało na wadze niż "powinno" ale pediatra obliczyła tak jakby średnią od urodzenia ile przybrała na dzień i powiedziała,że jest ok.

reklama
biorac pod uwage caly miesiac to niby dobrze przybral bo od najnizszej wagi po urodzeniu przybral ponad 700 gram ale wlasnie problem w tym ze to wszystko przybral na poczatku a od 2 tygodnie waga stoi :-( 30 stycznia wazyl 3600, tydzien temu 3650 a dzisiaj 3620, niestety to znaczy ze maly od 2 tygdni nie przybiera :-(

A poza tym to chyba lepiej nie ważyć za często dziecka bo się można zestresować, wg mnie wystarczy przy każdym szczepieniu;-)

ja sie we wtorek dowiemjak tam moja oliwcia na wadze przybiera, licze na to ze to cale dokarmianie cos daje

Karlam ... cieszę się, że pomaga :tak:
A z tym dokarmianiem ... ja bym się wstrzymała, bo skoro faktycznie w dzień tak mało jadł. bo się męczył z kolkami to teraz szybko nadrobi ... a z tym dokarmianiem to też różnie bywa .... wymioty, biegunki itp ....
Ja bym poczekała tydzień i zobaczyła ... ale to moje zdanie

hej dziewczyny dzisiaj bylam z moim maluchem u neurologa, zbadal go dokladnie, popukal mloteczkiem w kolanka, obracal na wszystkie strony i stwierdzil ze wszystko gra, ale musze zrobic usg by wykluczyc powiklania po niedotlenieniu :-( a no i jeszcze do okulisty idziemy ale to dopiero 20 marca. Ech ale ja sie nalatam po tych lekarzach :-(

Karlam jak poszlas do neurologa? Dostalas skierowanie, czy sama bylas prywatnie? No i dlaczego bylas? Pediatra kazala czy sama chcialas? Ja sie zastanawiam czy nie powinnam isc z Robertem, bo w sumie jakby nie patrzec to jest wczesniak. :-(
No i do okulisty, te same pytania. :-)

Karlam chyba każda z nas się nalata. ja dzis bylam na usg bioderek, 27 idziemy na echo serca, 2 do neurologa dzieciecego a 5 na usg ogólnego ukladu nerwowego i jamy brzusznej..

reklama
Karlam jak poszlas do neurologa? Dostalas skierowanie, czy sama bylas prywatnie? No i dlaczego bylas? Pediatra kazala czy sama chcialas? Ja sie zastanawiam czy nie powinnam isc z Robertem, bo w sumie jakby nie patrzec to jest wczesniak. :-(
No i do okulisty, te same pytania. :-)

poprosilam na dubiela o skierowanie, a poszlam dlatego ze Michalek byl niedotleniony przez 10 minut i mial abgara tylko 2 wiec w takim przypadku konieczne jest badanie neurologiczne i czesta kontrola :-( w sumie nikt mi nie kazal isc, tylko w szpitalu mi powiedzieli zebym poszla tak na wszelki wypadek no i polozna srodowiskowa (ale nie ta z dubiela--->jakos nie przypadla mi do gustu) tez mi polecila isc:-)

Do góry