reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

reklama
Karlam cieszę się bardzo. :tak:
Elma a gdzie smarujesz tym kremem, bo mi kazała tak gdzie fałdki. I nie wiem czy tylko tam...hmm

Karlam cieszę się bardzo. :tak:
Elma a gdzie smarujesz tym kremem, bo mi kazała tak gdzie fałdki. I nie wiem czy tylko tam...hmm

Ja robię tak, kąpię Nadię w płynie Ziajka z oliwką, potem wszystkie fałdki (szyjka paszki pachwinki i nóżki) pudruję pudrem Nivea, dupcię smaruję Linomagiem z tlenkiem cynku (uważam że jest lepszy od sudokremu) a normalnym linomagiem smaruje tam gdzie te potówki już są no i lekko ubieram na noc ( w nocy sprawdzam na karczku czy nie jest jej za ciepło lub za zimno). Musiasz wypróbować co będzie działało na twoje Maleństwo.

Fajne są te płyny do kąpieli natłuszczające typu Oilatum, tyle,że ten Oilatum jest bardzo drogi i znalazłam tańszy odpowiednik z serii Linomag i jest też super, no i potem już nie smaruję oliwką.Na pupę też mam krem Linomag z cynkiem ale tylko smaruję po kupce, i potówkę też nim smaruję.Na pupę mam jeszcze z Nivey na odparzenia i stosuję zamiennie.A sudocrem mi się skończył i już nie kupowałam bo mam tyle tego wszystkiego już.

dziewczyny czym posmarować policzki, na których zamieszkały suche czerwone maciupkie krosteczki :confused:
Maść z witaminą A, którą dostałam na ciemieniuszę się nada ?? a moze LINOMAG ??

Ja bym stawiała na linomag, ale wypróbuj moze na zmianę, raz jedno raz drugie. Na ciemieniuszkę jest taka specjalna oliwka z serii "skarb Matki" i się nazywa Olejuszka, ponoć działa rewelacyjnie. Ja Co wieczór po kąpieli energicznie masuję główkę ręcznikiem (delikatnie) a potem Oliver dokładnie masuje i wyczesuje szczoteczką i jak na razie ciemieniuchy nie ma, mama mi tak poradziła bo tak robiła nam (mam 2 braci) i żadne z nas nigdy ciemieniuchy nie miało.

Asiorek dzieki.
Pocieszam sie tym, ze lekarka powiedziala, ze teraz duzo dzieci ma skaze, ale na szczesciejest to przejsciowe, jezeli sie tego na poczatku nie zaniedba.
Problem jest jednak z mlekiem. Ten Nutramigen takpotwornie smierdzi i smakuje, ze Robert placze z glodu, ale pic tego nie chce. Wczoraj mieszalam mu z Nanem jeszcze, bo troche mi zostalo, a dzisiaj kupilam w aptece glukoze i troszke mu dodaje. Mam nadzieje, ze stopniowo bede mogla dawac mu samo to mleko. Ale szczerze powiedziawszy, to ja bym tego nie pila. :baffled: :no:

reklama
Co do kapieli, to uzywamy Oilatum. Super sprawa, fakt, ze drogie, ale warte swojej ceny. Oliwki juz po nim nie uzywam. A wczoraj kupilam jeszcze kremz Oilatum, bo od tej skazy Robert ma cala buzke w "grysiku" i chyba Go to swedzi, bo strasznie buzie o wszystko ociera. A po posmarowaniu jest lepiej. Lekarka powiedziala, ze poprawa bedzie po 2 tygodniach, bo tyle bedzie sie wyplukiwalo tamto mleko z organizmu. :eek: Bidulek, mam nadzieje, ze jakos to przetrwamy.

Do góry