reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

reklama
Nie chcę zapeszać, ale dziś znów chrostki zbledły, więc może jednak się uda pożegnać uczulenie. Oby!:tak:
Emilka słodko śpi, kurczaczek kochany, dziś byliśmy w trójkę na długim spacerku i nogi mnie do teraz bolą.:-D
Mama dalej się męczy w domu z tą złamaną ręką, operacja dopiero wtorek bądź środa.:no::wściekła/y:

my wczoraj byliśmy na przeglądzie Filipa. młody człowiek wazył wczoraj równe 5 kg. długości mu nie zmierzyli, ale za to obwód głowki i klatki ma po 40 cm (przy urodzeniu głowę miał 34 cm, a klatke 36).
dostalismy skierowanie od neurologa w zwiazku z pataologiczną żółtaczką noworodkowa, któa cholercia ciągle sie jeszcze utrzymuje. jak konsultacja bedzie neurologa bedzie ok, to szczepimy sie w terminie na wszystko, a jak cos bedize nie tak i nadal bedzie żółty, to tylko wzw dostanie.
no i skierowala nas na usg bioderek.
aha! w zwiazku z tym, ze małemy jwszcze w szpitalu wysłuchano jakies szmery nad sercem i w echu serca coś tam wyszo, ma zlecone badanie kontrolne serca. ale pani dr nie moze dac skierowania na państwowo, wiec zaproponowalam na zeby zrobic to prywatnie:wściekła/y:

My również byliśmy wczoraj na pierwszej wizycie w przychodni (wcześniej lekarz był u nas). Wituś przytył w ciągu miesiąca 680 gram, więc teraz jego waga wynosi 3780 gram :-D A obwód główki i klatki zwiększył się o 1,5 cm w stosunku do tego co miał w szpitalu (główka - 35 cm, klatka - 34). Rośnie nam mały mężczyzna ;-) Ale nie wiemy czy się synek wydłużył czy nie, bo go nie zmierzyli. Chyba sami będziemy musieli to zrobić ;-) Nadal mały jest zażółcony więc, przed następną wizytą za dwa tygodnie musimy powtórzyć badanie bilirubiny i morfologię krwi. A wyniki moczu mamy dziś już do odebrania. Dostaliśmy również skierowanie na badanie bioderek, ale to podobno standardowe postępowanie.

A ja juz chcialam do lekarza bo mala dostala dzis naprawde KOSZMARNA wyspke ale sie obedzie chyba bo sie okazalo ze pod materacem lezala desa ze sklejki ktora podlozylismy zey pod skosem spala, notabene wysypka znika jak mala w luzeczku nie lezy ale oprocz tego wymienilam przescieradelko, przelozylam materacyk przeobleklam kolderke, cos z tego napewno pomoze

:-) ale gapa z tej naszej MariaOli :-) hi hi

Mama dzisiaj wychodzi ze szpitala po operacji, jest troszkę lepiej, małej wysypka znikła prawie całkiem, więc wszystko jakoś się zaczyna układać.
Za chwilę mykam na spacer z malutką, widzę, że dzięki tym wyjściom zaczyna mi wracać kondycja. I super, bardzo się cieszę z tego powodu. Wprawdzie jeszcze do zrzucenia (bagatela) 10kg ale mam nadzieję, że jakoś pójdzie. Po wczorajszym spacerze nogi odmówiły mi posłuszeństwa, ale takie zmęczenie lubię, samo zdrowie.

reklama
mysmy dzisiaj byli u pediatry, no i moje obawy potwierdzily sie, chyba przez ta pierunska kolke trwajaca caly dzien maly nie jadl prawie i nota bene nie przytyl nic przez 2 tygodnie :-( pediatra bardzo sie zaniepokoil i kazal mi Michalak dostawiac nawet co godzine, no i na noc dokarmic, mysle ze teraz gdy od 3 dni podaje sab simplex i maly w dzien jest spokojny i moge go nakarmic (wczesniej to graniczylo z cudem) teraz zacznie przybierac (mam nadzieje). MariaOla jeszcze raz wielkie dzieki za saba :-)

Do góry