reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

reklama
Ja bym stawiała na linomag, ale wypróbuj moze na zmianę, raz jedno raz drugie. Na ciemieniuszkę jest taka specjalna oliwka z serii "skarb Matki" i się nazywa Olejuszka, ponoć działa rewelacyjnie. Ja Co wieczór po kąpieli energicznie masuję główkę ręcznikiem (delikatnie) a potem Oliver dokładnie masuje i wyczesuje szczoteczką i jak na razie ciemieniuchy nie ma, mama mi tak poradziła bo tak robiła nam (mam 2 braci) i żadne z nas nigdy ciemieniuchy nie miało.
Elma ale po co tak robisz jak nie ma ciemieniuchy,ja dopiero smaruje jak wychodzi ciemieniucha..Ja uzywam Salicylolu.

Co do kapieli, to uzywamy Oilatum. Super sprawa, fakt, ze drogie, ale warte swojej ceny. Oliwki juz po nim nie uzywam. A wczoraj kupilam jeszcze kremz Oilatum, bo od tej skazy Robert ma cala buzke w "grysiku" i chyba Go to swedzi, bo strasznie buzie o wszystko ociera. A po posmarowaniu jest lepiej. Lekarka powiedziala, ze poprawa bedzie po 2 tygodniach, bo tyle bedzie sie wyplukiwalo tamto mleko z organizmu. :eek: Bidulek, mam nadzieje, ze jakos to przetrwamy.
Aph wyprobuj ten olejek do kapieli Linomag Ziololeku jest tak samo dobry a kosztuje 8,5zl.
galiano/ LINOMAG nawilżający olejek do kąpieli (162827569) - Aukcje internetowe Allegro

Aph no i wspolczuje tego nutramigenu tez slyszalam,ze okropny...Emilka Tynki ma uczulenie na mleko i pije Bebilon pepti,jest jeszcze mleko sojowe Isomii no ale nie wiem czy te by byly odpwiednie akurat dla Roberta.Nutramigen to juz jest na maksa bezpieczne i dlatego takie niedobre.

Elma ale po co tak robisz jak nie ma ciemieniuchy,ja dopiero smaruje jak wychodzi ciemieniucha..Ja uzywam Salicylolu.

Ale ja niczym nie smaruję główki bo jak się masuje skórkę ręcznikiem i szczoteczką to ciemieniucha nie wychodzi. A o tej olejuszce to wspomniałam bo moja bratowa ją sobie bardzo chwaliła i może którejś z was by się przydała. A linomag stosuję na potówki.

reklama
Skakanka dzieki za link. Widzialam ten olejek w Schleckerze i chyba faktycznie kupie na probe jak tak zachwalacie, bo Oilatum kosztuje 37 zl za 250ml. :baffled:

Karlam Robert nie mial zadnych badan, bo i dla mnie i dla lekarki bylo ozywiste ,ze to skaza, tym barziej, ze Piotrek tez ma skaze.
Zaczelo sie od wysypki na buzi i szyjce, a po paru dniach zaczela mu sie luszczec skora za uszkiem i te wysypka zmienila sie w takie czerwone placki na policzkach, ktore wygladaja jakby byly polakierowane. No a to wszystko to sa objawy skazy. :baffled: :sick:

O tym Bebilonie Pepti tez slyszalam, ale ponoc Nutramigen jest lepszy.

Do góry