reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U pediatry

U nas niestety tez chorobsko mnie dopadlo wczoraj w nocy albo sie zatrulam albo to byla grypa zoladkowa bo nie dalo mi odejsc od lazieki jak nie gora to dolem a do tego Hubcio nie chce nic jesc. Nigdy nie mialam problemu zawsze zjadal wszystko ladnie a teraz nawet nie chcemleka wypic i zastanawiam sie czy tak u niego nie objawi sie ta grypa zoladkowa bo kupy robi dosyc zadkie i bardzi smierdzace (ale tylko 1 lub 2 razy dziennie) i 2 razy zwymitowal w ciagu 3 ostatnich dni. Z drugiej strony zastanawiam sie czy to nie po antybiotyku bo mial zapalenie uszu i wlasnie wczoraj go skonczyliscie a wam jak sie wydaje czy u was tez tak bylo?

reklama
Antenka, ciężko mi powiedzieć czy to u Hubcia jest objaw jelitówki czy coś innego :baffled: Może ma łagodniejszą wersję tej choroby, ale tego nie życzę (tzn. choroby w ogóle) :no: Może to skutek ząbków? Bo przecież tego typu objawy też mogą być. Nie wiem co ci napisać, sorry :sorry2:

Antenka, Hania ma to samo. Od kilku dni robi bardzo jasne i śmierdzące kupy, dość żadkie. Tez nie chce jeść, od kilku dni je tylko troszeczkę, jak kurczak. A dziś jak ją położyłam do łóżka wieczorem to zanim zasnęła tak się okupkała, że plecy całe brudne a cała kupa wsiąknęła w pampersa:-(. Mam nadzieje, ze to jednorazowe, ja nawet nie wiem, jak postepowac przy biegunce, bo Hania nigdy nie miała. Tylko że musi jak najwięcej pić i nie jeść mleka:-(.
Antenka, oby to nie były jelitówki:no:.

Dziewczyny, jak nie ma gorączki to trzeba być dobrej myśli. Może to objawy ząbkowania. Jakis czas temu, co pisałam, że Antek wymiotuje i nie chce jeść, to okazało sie, że to od zębów.
Mam nadzieję, że u Was to nie jelitówka:sorry2:

Antenka weź próbkę jego kupy i daj do zbadania, u Nikusia stwierdzili rotawirus dodatni z kału. Teraz już wiem, że nie można podawać żadnego nabiału, owoców, surowych warzyw. Najlepiej lekki rosołek z ryżem, ale jak nie chce jeść to nie zmuszaj, bo prawdopodobnie zwróci, Nikuś 2 dni nie jeadł. Najważniejsze, żeby dużo pił !
Nikuś też dużego rozwolnienia nie miał, robił ok 5 rzadszych kup dziennie i wymiotował po jedzeniu, ja natomiast w ciągu jednej nocy 15 razy na kiblu lądowałam i leciała ze mnie woda, ale nie wymiotowałam wcale, tylko strasznie brzuch mnie boli i to już 4 dzień bez zmian.
Najważniejsze, że synek prawie powrócił do formy :tak:, ale jak się rozbestwił z noszeniem na rękach, szok :szok:. Już go odzwyczajamy, ale ile płaczu przy tym, no cóż, lepiej trochę pocierpieć teraz i za parę dni mieć spokój.
Ja na razie podaję mu kaszkę ryżową na wodzie, z mlekiem poczekam jeszcze kilka dni.
Wszystko jest na dobrej drodze.

Biedne styczniaki:no::wściekła/y:Zywa moze to od zebow ale smecte bym zapodala...Ale zawsze jak trzeba to nie ma tej smecty pod reka...

Ja tez mam nadzieje ze to nie jelitowka dzisiaj lekarz powiedziala ze to albo od antybiotyku albo jelitowka. Niestety ma dalej zapalenie uszu i nowy antybiotyk. Plakal dzisiaj od 3 w nocy i pokazywal ze go boli glowa najprawdopodobniej od uszu. Tak wiec leczymy sie dalej.:no::no::no:

reklama
Do góry