reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

Wczoraj przy kompaniu zauwazylam, ze Robert ma na buzi i szyjce taki "grysik" bardzo drobniutkie krosteczki w kolorze ciala. Co to moze byc? :baffled:

reklama
ja daje 1 krople D3 na dobe, 4 krople ceniunu na dobe :-) wszystko na lyzeczce wkladam Michalkowi do buzi, tak jakby wlewam,a lbo wycieram o jezyczek lub podniebienie :-)

Aph Michas dostaje dwa razy ba dobe zastrzyki i ja musze na to patrzec ale juz mnie serce boli :-( jeszcze do soboty musimy wytrzymac :-)

bylam dzisiaj u lekarza, w pajacyku oliwcia wazy 2910 wiec costam przybrala na wadze, to dobrze ale i tak wage bedzie miala kontrolowana co tydzien, oczywiscie zapomnialam zapytac czy tu witamine d3 daja wogole, oczywiscie w poczekalni stado kaszlacyh dzieci :/ no ale co poradzic

a to ciekawe z tymi witaminkami ..... ja małemu daję tylko D3 i nic innego, pediatra nic nie mówiła :baffled: Wam pediatra kazał brać Cebion czy jak :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Xmamuśka ...... połozna jak była u mnie pierwszy raz poleciła mi iść na pierwszą wizytę po dwóch tygodniach, ale pewnie dla tego, że Jeremi nie miał robionych w szpitalu badań słuchu i USG bioderek i potrzebne nam było skierowanie

A ja mam jeszcze poczekać z tą witaminką, do przyszłego tygodnia, aż chrostki znikną.
Emilka świetnie sobie radzi z piciem z łyżeczki, dlatego tak jej będę aplikować kropelki.

Kończy dzisiaj cały 1 miesiąc życia. Dlatego 100 lat dla Emilki!
Ale to zapiernicza, miesiąc temu zwijałam się z bólu w szpitalu.

Nie chcę zapeszać ale chrostki już znikają i na razie nowych nie zauważyłam. Ale wyeliminowałam z diety i życia codziennego chyba wszystko co teoretycznie może uczulać. A z tym alergologiem wolę poczekać jeszcze, może to ciągle adaptacja skórki do codzienności.

Pozdrawiam

Karlam swietnie Cie rozumie. To jest cos strasznego. :no: :-(
MariaOla nam pediatra ten zwykly Cebion przepisala tydzien temu dlatego, ze Robert mial jakise pocztaki przeziebienia, no a teraz jak bylam we wtorek to powiedziala, ze jak niebede juz karmic moim mlekiem to wtedy mam mu dawac ten Cebion Multi, bo tam sa niby te witaminy co w mleku matki. Wc nie stresuj sie, Jeremi ma jeszcze czas na witaminki. :tak:

aph moja oliwcia tez ma grysik na czulku, tylko ze na poczatku byl on zarozowiony ale pediatra stwierdzil ze to sie widocznie skora prszystosowuje do powietrza

moja mała ma taki grysik na nosie:-D jak juz to pewnie też wolałaby mieć to na szyi- w końcu jakby nie było to kobieta!

A ja mam dziś trochę gorszy humor. nie jest to dół, ale znaleźć sobie miejsca nie mogę, bo:
1. Zmartwienie z tym uczuleniem. nic już nie jem uczulającego, na materacyku małej są 2 koce polarowe oddzielające, żeby przypadkiem na ten kokos się nie uczuliła i w ogóle robię wszystko zgodnie z zaleceniami i znów dzisiaj kilka nowych plamek. Padam na twarz w temacie alergia.
2. Do tego moja Mama ma chyba zaraz operację, bo złamała rękę z przemieszczeniem i denerwuję się tym dodatkowo. Nigdy nie lubiłam dziewiątki, a dziś jest właśnie 9.

reklama
My juz jestesmy po pobraniu krwi...pielegniarka tak mi wymeczyla dziecko ze sie poplakalam:zawstydzona/y: W poniedzialek wysylam bibulke no i 3 tygodnie bede czekala na wynik badania.......
A z takich lepszych wiadomosci to moj aniolek wazy 4200:szok: ale byla wazona w pieluszce wiec ze 100 g pewnie mniej bedzie:baffled: ..........no i strasznie lapczywie je:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: i mozliwe ze stad te kolki....:wściekła/y: :wściekła/y: polozna doradzila bym pila tylko jedna herbate laktacyjna dziennie bo ona tez moze powodowac kolki:tak: narazie zastosowalam sie sie do jek rads no i wczoraj kolek nie bylo:laugh2:

Do góry