reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U pediatry

Jesteśmy już po "odrobaczaniu "...................jakie to niedobre .bleeeeeeeeeeeeeeeee
Emila łyknęła zawiesinę bez problemu a Natalce jak każdy lek musiałam siłą zapodać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.............my dostaliśmy tabletki ............wielkie i do tego trzeba było je rozgryść .............nikomu nie życzę

reklama
Tynka i co powiedział pediatra? Mam nadzieje, że szybko pozbędziecie się tych owsików:angry:. Owsiki a sio:-p:-D.
A małżonek zdał egzamin?

A no i oczywiście mój mąż zdał :tak: teraz tylko czekam aż odbierze prawko i będzie mi dupkę woził ;-):-D:-D:-D:-D:-D:-D...............i wszystkim kolegom...................oni tylko na to czekają bo przez te wszytskie lata kłócili się na wyjazdach kto ma prowadzić a Paweł potulnie piwko do rączki i tylne siedzenie zajęte:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Jesteśmy już po "odrobaczaniu "...................jakie to niedobre .bleeeeeeeeeeeeeeeee
Emila łyknęła zawiesinę bez problemu a Natalce jak każdy lek musiałam siłą zapodać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.............my dostaliśmy tabletki ............wielkie i do tego trzeba było je rozgryść .............nikomu nie życzę

Ozeszz, ale to chyba jednorazowe? Czy codziennie takie świństwa będziecie musieli jeść?

teraz tylko raz i za dwa tygodnie badanie kału i jak sie okaże że są jeszcze jajeczka to powtórka z rozrywki ............. nie wiem jak to zniosę bo przy drugiej tabletce już mi sie cofało a musiałam wziąć 3 :baffled::dry:

O jaaaa!! tynka wspolczujemy tych tabletek, dobrze ze nie codziennie:tak:

i gratulujemy Pawlowi zdanego egzaminu:-)

Monis dlatego dziekuje za twoja info odnosnie tej gornej mowienia bo nie bede sie zamartwiac:tak:
A Nikus wczoraj skonczyl 14 miesiecy,chodzi pare dni i wiem ze to dopiero byl jego czas bo widze ze dopiero teraz mu to przynosi radosc:tak:
a musze sie przyznac ze troszke na sile chcaialam zeby chociaz za raczke chodzil a on stanowczo nie:no:
a teraz nie chce w ogole siadac na tylek :tak:

tyle ze jak sie troche ogarniemy to czeka nas wizyta u pediatry. po pierwsze kontrolna a po drugie Nikusiowi wyskoczyly juz jakis miesiac temu takie suche plamki na udzie, myslalam ze moze jakies uczulenie ale drapal troche i nieschodzilo:no: ostatnio tez pil mega litry mleka a od przyjazdu tutaj nie chce w ogole!!! wiem ze byl juz temat ze dzieciaki w tym wieku zaczynaja odmawiac mleka ale on je zawsze uwielbial:szok::szok:

a co do tych plaek to zastanawiam sie czy to nie skaza bialkowa, ale czy to mogloby dopiero teraz wyskoczyc? jak karmilam piersia tez mial jakies chrostki przez pewnien czas ale tam w UK w ogole inaczej do tego podchodza

Witkowi też wyszły krostki pod jednym kolankiem. Jest ich tyle, że aż tworzą jedną czerwoną plamę :szok: Smaruję maścią, którą dostał na uczulenie na policzkach, ale to nie działa :no: Nie wie od czego mu to wyszło :no: To chyba nie może być skaza, co? Chyba nie obędzie się od wizyty u lekarza :-(
Martucha A Nikusiowi zeszła ta wysypka?

Karlam Współczuję wam, to na prawdę był dla was paskudny dzień :-( Mam nadzieję, że Michasiowi przejdzie i już nie będzie go bolał siusiaczek.
Ja nie rozumiem dlaczego ten wasz chirurg mówił, że się nie odciąga napletka, a nasz z kolei kazał nam to robić u Witka aż trzy razy dziennie :confused::baffled::nerd: Czy Michaś miał wcześniej problem z tym napletkiem? Bo Witkowi pediatra miała problem z odciągnięciem i wysłala nas na konsultację do chirurga.

Tynka Ty to masz 7 światów z tymi swoimi córkami :szok: Mam nadzieję, że po tej dawce leków te robaczyska was już zostawią i nie wrócą :no: A jkiś czas temu czytałam, że przy owsikach to ważna jest higiena :tak: Wszystko trzeba wyprać (najlepiej wygotować), a zabawki dobrze umyć. Masz kupę roboty:dry:

reklama
Monia ja już od białego rana prałam pościele i myłam zabawki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie mogłam spać od 5 :-p przez ten egzamin Pawła chyba miałam większego nerwa niż on :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Co higieny to u nas nie ma z tym problemu bo dziewczyny tylko trochę sie ubrudzą i już wołają by im umyć rączki ...............niestety na razie zrezygnowaliśmy ze wspólnych kąpieli dziewczyn ku rozpaczy Tajki:-p;-)........mała masochistka z niej :sorry2: Emila ją maltretuje ..............polewa wodą i zabiera zabawki a ta do niej ciągnie :-D:-D:-D:-D
poza tym zawsze po spacerku i każdym wyjściu myje im ręce ale jak widać to i tak nie przyniosło rezultatów.................... no cóż........nie my pierwsze i nie ostatnie.......
Do tego p. doktor mnie pocieszyła, ze jej dzieci od roku chodzą do przedszkola i już 4 razy miały wszy:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:..................niestety rodzice nie dbają o wyleczenie dzieci i takie są tego rezultaty..........poza tym panie w przedszkolu tez nie na wszystko zwracają uwagę i informują:angry::angry::angry::angry:

Do góry