reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

Byłam dziś z Emilką u dermatologa. Jeść już prawie nic nie mogę, wszystkie alergizujące sprawy muszę pousuwać, typu materacyk małej, bo jest z kokosem mam pokryć grubą warstwą koca najlepiej polarowego. Nie mogę brać do nas do łóżka, bo jest tam pierze, żadnej wełny dookoła. Rany, załamać się można...
Najgorsze że nie wiadomo, czy to skaza białkowa, czy alergia na coś z zewnątrz. Jak małej do tygodnia nie przejdzie to będzie badana, biedulka

reklama
Abeja .... widzisz ... widzisz ... i po co ten nerwy

Lorien .... a może poproś o skierowanko do alegologa :confused: :baffled: bo w sumie tak bez sensu wyeliminować wszystko :wściekła/y:

Skakanka .... Jeremi ma jakieś kropy na dziobie i na lewej rączce i są i małe i duże ...... i co to będzie .. to z mleka czy potówki :confused:

Mariola nie wiem co to może być, musiałabym zobaczyć okiem fachowca:-D:-D;-)

Abeja no to super:-)a jak się naczyta na necie to można sobie wszystkie choroby u siebie potem znaleźć;-)
a co do podawania to nie dajesz jej mleka butelką?bo jak masz odciągacz..ja podałam dziś właśnie Marcie wit D3 butelką z herbatką troszkę.

Skakanka, ja to nigdy nie zdaże odciagnac do butli, bo maly smok wyssa...

Ja daję Marcie butelką trochę herbatki koperkowej ze środkiem na kolki-ciągle zapominam jak on się nazywa ale nie Infacol, bo to 2,5ml i ciężko podać łyżeczką bo wypluwa, do tego ta kropelka witD3.Daję jej nie po jedzeniu bo by nie wypiła, jak już jest trochę głodna.A ile dajecie Cebionu multi?Do mnie miał przyjść pediatra ale coś mu się nie chce po domach chodzić i dopiero pójdziemy na szczepienie.

A unas narazie była tylko położna, 3 razy:tak: Lekarz teraz ma dopiero przyjść na dniach, a my niebyliśmy u niego wcale:no: Dlaczego wy prawie wszystkie już byłyście:confused:

A jeśli chodzi owitaminki to pamiętam jak Sandruni podawałam 3 krople D3 i 5 Cebionu:tak:

nam lekarz kazał dawac raz dizennie vitD - 1 kropelke
vitE 2 kropelki dwa razy dziennie
cebion 5 kropelek 2 razy dziennie

ja zakraplam prosto do buźki. Filipowi najlepiej smakuje cebion:-D

U nas Cebion też 5 kropelek, tyle ze raz dziennie no i mowila zeby podawac w wodzie. Na lyzeczce. Wczoraj wyszlo to strasznie lipnie...

A ta wit D3 podajesz bezposrednio z buteleczki do buzi? Bo tam te krople to leca jak chca.. :eek:

reklama
W e wtorek bylismy na szczepieniu.2 szczepionki dostal. W jedna nozke na zoltaczke, a w 2 ta 5w1. Zaplakal tylko jak mu wstrzykiwali to cos. Za to ja sie poplakalam jak zobaczylam, ze mu ta igle wbijaja. :zawstydzona/y: :-(
Koszmar powiedzialam, ze na nastepne szczepienie Piotrek z nim idzie, bo ja nie mam serca na to patrzec. Wolalabym, zeby mi 10 razy ta igle wbijali niz jemu raz. :no: :zawstydzona/y:
A tak poza tym, to wazymy juz 4610. Glowka 38,5 cm klata 39,5cm. Pani Doktor powiedziala, ze juz nadgonil. Jest teraz wielkosciowo taki jak dzieci urodzone w terminie. :tak:
Mam mu kupic Cebion Multi, a Wy ktory dajecie? Bo ja mam teraz w domu ten zwykly. A witaminke D3 daje mu prosto do buzi po 1 kropelce raz dziennie. :tak:

Do góry