reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

w moim domu, pod moją obecność nikt nie będzie przyrządzał ani jadł wątróbki!!!!! nie zniosę tego smrodu za nic w świecie.
także żadnych krabów i innych robaków nie uznaję

reklama
aaga nieznosze watrobki gotowanej jesli juz to tylko ta prazona z jablkami ale mezus uwielbia wiec raz na jakis czas robie a Oli to nawet frytki je oczywiscie w malych ilosciach ale nie widze zeby miala jakies problemy zoladkowe potem... A herbatka z pokrzywy jesli poslodzona i krotko zaparzona to dobra albo salatka ze swierzej pokrzywy... super zdrowa ^^

w moim domu, pod moją obecność nikt nie będzie przyrządzał ani jadł wątróbki!!!!! nie zniosę tego smrodu za nic w świecie.
także żadnych krabów i innych robaków nie uznaję

No co ty Ela owoce morza są przepyszne :tak: co prawda jak pierwszy raz jadłam krewetki to miałam wrażenie, że jem robala ale w smaku są super ........małże trochę mi nie podchodzą ..........nie jadłam jeszcze ostryg i właśnie do nich mi jakoś nie spieszno :rofl2:
a co do wątróbki to uwielbiam gotowaną i smażoną z cebulką i boczkiem .....ale tylko i wyłącznie drobiową innej nie ruszę :no::no::no::no::no:

ja watrobke tez bardzo chetnie zjem, drobiowa usmazona z cebulka, di tego swieza buleczka, pycha

No co ty Ela owoce morza są przepyszne :tak: co prawda jak pierwszy raz jadłam krewetki to miałam wrażenie, że jem robala ale w smaku są super ........małże trochę mi nie podchodzą ..........nie jadłam jeszcze ostryg i właśnie do nich mi jakoś nie spieszno :rofl2:
a co do wątróbki to uwielbiam gotowaną i smażoną z cebulką i boczkiem .....ale tylko i wyłącznie drobiową innej nie ruszę :no::no::no::no::no:

ja tez uwielbia m ale tylko drobiowa ,inne sa bleee,co do owocow morza to tez wielkie blleeee(ale zrobilyscie smaka na ta watrobke,chyba se strzele jutrona obiadek)

a Laura miala wczoraj dwie szczepionki,(swinka,odra ,rozyczka ,ospa wietrzna i meningokoki)na szczescie obeszlo sie bez goraczki,tylko nozki ja bardzo bolaly :-(....jeszcze tylko powtorzenie za 4 tygodnie na pneumokoki i juz spokoj na rok:tak:

Coś mi się majaczy że w truskawkach (świeżych lub mrożonych ) jest dużo żelaza i wit.C.

Wątróbka jest pyszna!! Ja najbardziej lubię z dziczyzny i drobiu duszona w pomidorach i cebulce ze szczyptą cukru i pieprzu - mniam no i solona dopiero na talerzu.

Ciutkę odeszłyśmy od tematu.
Co do wątróbek podrobów szpinaku i jarzyn oraz owoców morza to ja NIECIERPIĘ!
Reszta jako tako nadaje się do spożycia.

Szczepienia - czekam aż moja doktorka przyjedzie z Egiptu, żeby małą zaszczepić. kurde, tak źle się tym lekarzom zyje, tak źle!

reklama
Hehe "pokaż lekarzu co masz w garażu" ;-);-);-)

Nie wiem czy wiecie, teraz jest taka ustawa, że jak ktoś nie może przyjśc do sądu (np jest świadkiem i jest chory) - to musi mieć zwolnienie od tzw. lekarza sądowego. Lekarz sądowy ma jakieś tam godziny urzędowania, a poza tym jest zobowiązany do przebadania pacjenta w domu (jeśli zadzwoni że jest chory obłożnie i nie może do tegoż lekarza przyjść). Takiemu lekarzowi sądowemu państwo płaci - 80 zł za pacjenta.
W całym Wrocławiu nie znalazł się ani jeden lekarz, który chce być lekarzem sądowym... za mało chyba płacą ;-):-p:sorry2::laugh2:

Do góry