reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

reklama
szpinak, zoltko jajka, chude czerwone mieso, oczywiscie watrobka :baffled:, natka pietruszki, owoce morza, ryby.kasza gryczana, soja. wazne aby laczyc zelazo z wit. C i B6.

jesli chcesz to Ci podrzuce kilka fajnych przepisow na reszte rzeczy. MOjego autorstwa :) ale to juz nie dzis, bo do lozka zmykam :happy:

w czym jest dużo żelaza, nie w wątróbce? Ja osobiście niecierpię, ale może dziecku jakoś podać, nie?

W Twoim ulubionym szpinaku!!! :-D:-D:-D;-)

A co do watrobki to ja kupilam Robertowi cieleca, namordowalam sie z nia, zeby ja usmazyc, przemielic, a Robert zjadl pol lyzki i mi zwial od stolu. :angry::wściekła/y:
Myslalam, ze bedzie jadl, bo uwielbia pasztety, a w smaku to bylo prawie to samo, no ale niestety, jak narazie watrobce mowimy :"NIE" :no:

sencilla ja chce przepisy - zapisuj, co do szpinaku to daje - lubi, ale ostatnio przeczytalam ze wcale nie ma duzo zelaza i trzeba go bardzo kruciutko gotowac, a lepiej blanszowac zeby nie stracil tego co ma, posiada za to duzo chyba wit c, ryby, ale ni duzo, jajka tez, ale tez nie duzo, czerwone mieso od dawna - poledwiczka cieleca, wieprzowa lub wolowa, nie dawalam jej jeszcze natki pietruszki - musze kupic
lorein - watrobka ma bardzo duzo zelaza, dawalam Julce jadla, ale nie bardzo jej smakowalo
daje zelazo w syropie oczywiscie z udzialem wit. c i kwasu foliowego, ale dalej na tym samym poziomie. u nas chyba faktycznie bedzie chidzilo o zla wchlanialnosc zelaza, tylko nie wiem co sie wtedy robi - zobaczymy za 2 miesiace zrobimy morfologie

o ile sie orientuje to w buraczkach jest duzo zelaza... i w brokulach chyba tez.
A co do watrobki to jest na nia jeden sposob zeby byla smaczna. Baaardzo krociutko smazyc i udusic ja z jablkami wtedy jest miekka i lekko slodkawa. No i oczywiscie solimy dopiero przed podaniem na talez. Nawet jagnieca watrobka traci swoj okropny zapach w ten sposob. :p

reklama
brokolka dajemy, buraczkow nie, ale moze zaczniemy, pokrzywa tez ma duzo zelaza, ale herbatka ponoc niedobra i gorzka.
dziekujemy kochane ciocie za podpowiedzi i prosimy o jeszcze.
aniay ja osobiscie watrobke lubie - ale smazona, jednak dla dziecka to nie bardzo smarzona sie nadaje. ja po prstu robilam jej zupke na watrobce

Do góry