reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Mama - moja ginka od usg Maćka zidentyfikowała już w 16 tyg, więc może i teraz by się nie pomyliła, jak oczywiście dzidziol by się odsłonił

reklama
ja wczoraj byłam u endokrynologa, moje hormony tarczycowe są ok, ale euthyrox wciaz w dawce 50 :) no ale jest dobrze i nic dziecku nie zagraża moja niedoczynność

a ja nie wytrzymałąm i się na usg za tydzień umówiłam:zawstydzona/y:
To będą moje urodziny i mam nadzieję, że dzidziol mi prezent zrobi i się ujawni :-) a jeszcze jakby się okazał jednak tą dziewczynką :sorry:

byłam u endo dziś:) wyniki mam jak na ciążę idealne tak powiedziała:) zmniejszyła mi dawkę thyrosanu z 3 na 2 dziennie, i jak tak dalej pójdzie to tylko 1 na dzień będę brała:) także humor mam lepsiejszy;) mam tylko bardzo o siebie dbać i obserwować uważnie swoje ciało:) kolejna wizyta za miesiąc uff może już wszystko będzie dobrze:)

idziecie na usg 3d?u mnie na kazdej wizycie co 2-3tyg jest robione usg, bo albo trzeba sprawdzić krwiaka, albo łożysko, no i przy okazji zawsze bobasek tez jest sprawdzany.

Wczoraj pokazywał nóżki i główkę i lekarz jeszcze nigdy nic niepokojącego nie zauważył, a wiem, że jest bardzo dobrym specjalistą, tylko nie robi tych 3d, dlatego zastanawiam się czy warto wydawać 300zł i przede wszystkim, czy warto przez pół godziny naświetlać dzieciaczka... niby pamiątka fajna, ale mam wątpliwości.

No i ja już po wizycie, okazało się ze dziś miałam być badana tylko na fotelu i tylko miało byc odsłuchane bicie serca....ale jak lekarz zobaczył moją rozczarowaną minę to sie zreflektował i zrobił usg:) No i jest dziewczynka...córcia moja kochana:);) Poza tym wszystko u mnie dobrze, i szyjka i łożysko, żadnych zapaleń i bakterii, mam szczescie:)

Co do usg 3d to ja mam zawsze bo chyba moj ginekolog ma to jakby w jednym sprzecie tzn w kazdej chwili moze przełączyc obraz i jest 3d...U mnie połówkowe i tak bedzie długie a koszt bez filmu to 150zł a z nagraniem 200zł wiec jeszcze nie wiem....

Paluszek - gratuluję córci ;) super co raz więcej panienek :D

krisowa - super, że wyniki tarczycowe są ok !!!

trina79
- no to może prezent Ci maleństwo zrobi i pokaże co ma między nóżkami ;)

Paluszek gratuluję córeczki :) Widzę, że już robi się nas więcej :)
Gdzie można zrobić usg 3d w takiej cenie? Lekarz do którego ja chodzę też za każdym razem przeskakuje z 2d na 3d, to samo ze zdjęciami. Nagranie płyty kosztuje u niego 300zł i jest na tej samej wizycie co usg połówkowe. Ja jestem zdecydowana na taką płytę, będziemy nagrywać :D

Pauszek pięknie gratulacje córeczki:-)

Ja zadowolona po wczorajszym USG. Pięknie się dziecko ruszało, śliczny ma noseczek (zakochałam się). Wszystkie parametry w normie. Termin porodu przyspieszył się o 3 dni:)
Niestety lekarz nie podejrzał płci, nie ujawnił sie dzidziuś. Leży na wznak i nie ma jak go podejść od dołu.
Dowiemy się na następnym, a tym czasem jestem szczęśliwa że wszystko jest dobrze:-D

reklama
Ja chodzę do ginekologa w Gdańsku (osiedle Osowa), dr. Adam Stencel - bardzo polecam:)

Vanilia bardzo się cieszcze ze wszystko dobrze:) A w brzuchu masz wstydliwego Maluszka:);)

Do góry