reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

mnie też dół brzucha pobolewa ale z tego co wiem to pewnie dlatego że dzidż szybko teraz przybiera na wadze robi się coraz cięższy, pchając się głową w dół rozciąga macice jak tylko się da ;-)

reklama
Ja juz po wizycie u midwife
Hemoglobina wspaniala 13 na 15 :tak:
Przeciwciala negatywne ;-)
Waze 72 kg czyli mam 10 na plusie ;-)
Dzidzia urosla 5cm przez 6 tygodni czyli od wzgorka do pupki mamy juz 30 cm :-)wspaniale :rofl2:
nastepna wizyta w 34tygodniu ;-):tak: powiedziala zebym sie spakowala okolo 36 tyg ze wzgledu na to ze 1 corka urodzila sie 1tydzien po terminie wiec pewnie tej tez nie urodze tak szybko ...mimo innego trybu zycia ;-)

Geniusia super ze sie uda zrobic za jednym razem ten zabieg :)

Trina ja mysle ze poki co moze sie nie stresuj bo to dla dzidzi nie jest dobre, tylko pomysl ze masz bardzo fajnego gin ktory woli dmuchac na zimne i jak nie jest sam pewien to chce sie upewnic ze wszystko OK!

No a ja dzis po wizycie no i moj Gabrys juz 2,5 kilo wazy!! I wszystko w porzadku, pozamykane i twarde :-D Oczywiscie nie omieszkal pochwalic sie swoimi klejnotami i to zawsze najwyrazniej widze :-D A po za tym wszystko ok nerki zoladek nosek na miejscu :-D
Jedynie co tak w sumie jak juz wyszlam to sobie przypomnialam o tym paciorkowcu ze ja nie mialam pobranego wymazu czyli nie bede miala zbadanego czy jakies swinstwo mam! A nastepna wizyta 11.01

Flower - ale duży jest ;) Mój Kuba jak urodził się w 35 tyg. ważył 2316g więc jeszcze mniej niż Twój maluszek w tym tygodniu ;) Super, że cały i zdrowy. Ja to pewnie znów maluszka będę miała...

Trina kochana nie martw się na zapas bo to nie dobre dla Ciebie ani dla córeczki:tak: na razie to tylko przypuszczenie, nic pewnego. Oby na wizycie się wszystko rozwiało, ale święta będziesz pewnie i tak o tym myśleć i się denerwować bo to nie da się inaczej. Przytulam i bądź pozytywnie nastawiona

Paluszek ja też się martwiłam że nasza jest taka malutka bo dokładnie 33 tydzień a ona ważyła 1670g, ale lekarz uspokoił że wszystko jest w porządku, najwyżej będziemy miały małe księżniczki:-)

ja tez dzisiaj zaliczylam wizyte u ginka - na razie moja sytuacja pozostaje bez zmian - dalej bede na lekach i leze plackiem - jedyne co mnie uspokoilo to brak skurczy na ktg - choc w dzien czasem jeszcze czuje ze brzuszek mi sie napina, moje maleństwo waży wg usg ok 2350 - takze ciesze sie strasznie ze rosnie, w razie "w" bedzie juz calkiem duza - gin jedynie kazal mi jesc wiecej bo schudlam 2 kg orzez ostatni tydzien - ale to przez ten szpital

z ta waga jest roznie - donoszony noworodek w 37-38 tyg powinien miec 2,5 kg takze dzieciaczki maja jeszcze czas zeby przybrac jeszcze troche

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Trina taka wiadomość zawsze jest niepokojąca, ale jeśli są to na razie przypuszczenia to nie ma się co martwić. Bądź dobrej myśli :tak:.

Munie cieszę sie że córcia podrosła :-). Oby tak dalej, a już niedługo przekroczy tę magiczną wagę 2500 i będziesz spokojniejsza mam nadzieję.
Flower, Cyśka faktycznie duże te Wasze Gabrysie :-):-). Mój pierworodny był podobnie jak u mamy kurczaczkiem 2500 w 36 tc.

mama ja też dostałam litanię badań od gin na następną wizytę, ale to już ostatnia seria przed porodem :tak:.

reklama
flower no to duzy chlopak z Gabrysia :-)
a
ja w ogole mialam dzis sen :confused: ze w 34 tc bylam u lekarza i moja mala wazyla 2999 g :szok::-D i jak mnie ginka badala to caly czas moi koledzy wchodzili wychodzili, cos naprawiali :-D

Ostatnia edycja:
Do góry