reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Ja juz po wizycie :-) termin wyszedl mi znow z USG wczesniej bo na 31. stycznia :-) ale waga malej chyba sie unormowala :-) wazy dokladnie 2555g to chyba nie az tak duzo, co???:-) wychodzi na to, ze na tydzien przybierala niecale 190 g :-) szyjka twarda, zamknieta :-)

reklama
maron mysle ze to dobra waga jak dzidzia posiedzi u ciebie w brzuszku jeszcze miesiac to pewnie kolo 3,5kg bedzie miec ;-) ja mialam tylko takie niedokladne usg 32tg5dn czyli 8dni temu gdzie na podstawie tylko obwodu glowy powiedziano mi ze maly wazy ok.1700g. Czyli teraz pewnie wazy gdzies 1900-2000g a jestem dokladnie tak jak Ty wedlug suwaczka.Ale ja nie spodziewam sie że moja dzidzia bedzie ogromna bo ja przy porodzie mialam 3kg a moj maz niecale 3,5kg wiec spoko loko wszystko w normach ;-)

Mi ginka powiedziala, ze jak urodzi sie w terminie czyli ok 14 lutego to moze dobic 4 kg.
O dziwo, bo ja zaledwie 3200g wazylam, a moj maz 3800 g ale podobno to akurat dziedziczy sie po matce :-p

maron teraz do 38 tyg dzieciaczki tak wlasnie ok 200 g tygodniowo przybieraja. moja tydzien temu miała 2350 - teraz podejrzewam ze te 2500 juz ma, a za tydz mam wizyte u gina i chcialabym aby te 2800 juz miala, zwlaszcza, że dzisiaj bylam w szpitalu u mojego gina, od wczoraj bardzo twardniał mi brzuch - srednio 2- 3 razy na godz - dzisiaj na ktg wyszly znowu male skurcze - do 30-40% - mimo ze jestem na lekach, ale dalej mam lezec i zyje nadzieja ze donosze do konca 37 tyg :)

Witam mamusie ja tez wlasnie po wizycie u mojej poloznej no i tak ze wzgleddu na dretwienie rak a wszczegolnosci prawa reka bede miala wizyty u fizjoterapeuty,dzis rano przed wizyta poszlam do lazienki na siusiu i sikalam okolo 15 min i to tak na raty tak mnie piekla moja mala normalnie wysikac sie nie moglam wiec polozna wziela i wyslala moje siusiki do badania,nastepnie zmiezyla moj brzusio i mam bardzo duzego Leonka w brzusiu i mam wizyte w szpitalu 4 stycznia a po tym powinnam miec usg ,no i podejzewam ze jak wyjdzie ze mam zaduzego bobaska to bedzie cc jeszcze niejestem pewna ale bede informowac na bierzacooo

Zobacz załącznik 420281oto Amelka
wink2.gif
JAK ZWYKLE SIE ZAKRYWAŁA RACZKAMI ;-)lezy główka w doł a z mojej prawej strony ma dupke juz wiem czym sie wypinala wczoraj do tatusia
wink2.gif

wazy okolo 1702g +/-182g tak pisze
wink2.gif

pOŁÓŻENIE GŁÓWKOWE ŁOŻYSKO NA SCIANIE TYLNEJ II STOPIEŃ
jakies oznaczenia nie szukalam co znacza przepisze:
BPD 32+5TC
HC 33+1 TC
AC 30+5TC
FL 30+3TC
AFI 13,7CM

PRZEPŁYWY DOPLEROWSKIE
MCV 2,73
UA 0,86
UV NORMA
RUTA 0,71
LUTA 0,68

Ja też dziś byłam na wizycie u gina.
Generalnie wszystko oki.Wyniki mojej anemii się na szczęście poprawiły:) przedłużyłam zwolnienie do 25.01.
Tylko szyjka mi się skróciła i ma 1,5cm nie wiem czy to dużo czy mało...jak myślicie???
I po ręcznym zbadaniu tak mnie tam na dole wszystko bolało że szok:szok: powiedział że maly jest już bardzo nisko:-)

cyśka- jak mi się szyjka skróciła z 4,7 na 3,3 to miałam leżenie zalecone. Więc wydaje mi się że 1,5 to mało. Mówią że do 3cm to bezpieczna długość.

Kurcze no właśnie też tak myśle.Chociaż lekarz w karcie wpisał leżenie i w tym i poprzednim miesiącu, to mi nie powiedział że mam leżeć.Dopiero dziś jak wyjełam kartę w przychodni to zobaczyłam że mam tak wpisane.I jeszcze miesiąc temu wpisał "ciąża zagrożona przedwczesnym porodem" czy jakoś tak.Ale mi nic nie mówi co tam sobie pisze.A karta zostaje potem u niego to skąd mam wiedzieć.Dopiero dziś dokładnie patrzyłam co pisze.

reklama
Cyska ciężko mi uwierzyć że gin nic Ci o tym nie powiedział!chodzisz na nfz czy prywatnie?niestety na nfz traktują pacjentow byle jak. Ja nie mogę się doczytac tego co pisze mój gin a po wizycie połowy nie pamietam dlatego też ze mną zawsze chodzi mąż i zapamiętuje.
Ja od początku ciazy miałam szyjke 3,6 potem 3 a teraz nawet nie wiem ile mam bo nie spytałam ale wiem ze jest bardzo skrocona.przez ta szyjke i główkę nisko,twardnienia brzucha był szpital a teraz łóżko.także Cyska staraj się lezec teraz jak najwięcej.ja bym też zadzwoniła do lekarza wyjaśnić sytuację.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry