reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Krisowa jestem z Tobą duchem i mocno mocno przytulam

Ja właśnie wróciłam od lekarza który pracuje w szpitalu w którym mam zamiar rodzić. Zrobił USG, mała baardzo uparta i nie chciała nam pokazać buzi, nóżki i rączki przy twarzy, za to pupcie pięknie pokazała i dziewczyna na 100%;-)
Waży 1670g więc malutko jak na 33 tydzień, ale podobno na tym etapie dzieci już rosną różnie i jeśli wszystko wcześniej było ok, a było to nie ma się czym martwić.

Karolinka nadal ułożona miednicowo i jeśli za 3 tygodnie się nie przekręci to na początek lutego ustalimy termin cesarki:crazy:cały czas mam nadzieję że jeszcze zrobi fikołka

reklama
ja jutro jade na specjalistyczne usg, mam nadzieje ze pani docent jest swietna i powie co dalej... i ile wazy maly czy cos urosł czy nic jak postatnio przez 2 tygodnie

mama2006
ja czekam na wiesci od ciebie i sie martwie bo cos nie bardzo ta wypowiedz na lutówkach mi sie podobala :(

Ostatnia edycja:
kriosowa - mocno przytulam !!! Trzymam kciuki za zdrówko Adasia.

Ja już po wizycie. Więc:
- badania mam super, po prawiły się od ostatniej wizyty (myślę, że to za sprawą soków marchewkowych - pije je codziennie, litr dziennie czasem więcej)
- z dzidziusiem ok, ładnie serduszko bije ;)
- waga 81,90 (przytyłam 10kg - więc źle nie jest)
- szyjka: miękka ale długa - mam leżeć, leżeć i leżeć :( bo może się skrucić. Zakaz sprzątania, gotowania, spacerowania, dźwigania itp. rzeczy. Więc jest nie za specjalnie... ale leżeć nie daje rady - jak wstaje to chodzić nie mogę. I tak źle i tak nie dobrze...

Za Was trzymam kciuki

mama2006 Boże babo, jak ja sie wystraszyłam że jest coś źle z dzieckiem, kochana a skoro maleństwo rośnie to dobrze, a ty się nie wygłupiaj tylko leż, jeszcze miesiac najgorszy, potem już mozna rodzić, te 2-3 tyg przed terminem nie sa okreslane jako wcześniactwo :) dasz rade babop, :
* całuję

Krisowa zaciskam kciuki żeby po jutrzejszym usg się okazało że Adaś urósł i mam nadzieję że będziesz otrzymywać coraz lepsze wieści.

Vanilla cieszę się że wizyta się udała, Karolinka jeszcze pewnie nadrobi wagowo :tak:, no i mam nadzieję że jeszcze fiknie na odpowiednie miejsce :)

Ja mam wizytę jutro i też mam troszkę stresa co powie doktorka, a;e trzeba być dobrej myśli.

mama fajnie że się odezwałaś :) odpoczywaj, już niedługo Ci zostało :tak:

Ostatnia edycja:
kurcze mama2006 ja juz sie zastanawialam co się dzieje - zwariowac idzie z tymi komplikacjami - miekka szyjka to troche nieciekawie - ja z kolei mam krotka ale twarda - mam nadzieje ze zadna z nas nie urodzi przed 37 tyg

Krisowa o której jutro jedziesz do lekarza? daj znać koniecznie co powiedział. będę trzymać kciuki bardzo mocno

mama kochana olej całe to sprzątanie na święta i gotowanie, teraz masz leżeć pupcią do góry i myśleć tylko o odpoczynku. Nie ma co ryzykować

reklama
Do góry