reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

no niestety. a jeszcze czasem zamiast natychmiastowej reakcji jest po kilku dniach i szukaj wiatru w polu :/ u nas to mango też na początku przeszło bez echa. dopiero za 2im i 3m razem wylazło :/ za to kiwi od razu.
moreli i brzoskwiń nie dawałam już ze 3 miesiące. w poniedziałek odważyłam sie znowu, no bo może uczulenie przeszło... mała się zajadała, bo uwielbia morele. no i znów wysypka.

reklama
Mysza mozesz pokazac skorke Frania?
kurcze u nas tez czesto je banana.. ale nie zauwazylam zeby sie zaognialo po nim.

Kurcze do konca tygodnia bede ograniczac produkty.
Na obiadek bedzie ziemniak z marchewka, w miedzy czasie dostanie kaszke manna z bananem. No i tak do konca tygodnia, zobaczymy.

Mysza mozesz pokazac skorke Frania?
kurcze u nas tez czesto je banana.. ale nie zauwazylam zeby sie zaognialo po nim.

Kurcze do konca tygodnia bede ograniczac produkty.
Na obiadek bedzie ziemniak z marchewka, w miedzy czasie dostanie kaszke manna z bananem. No i tak do konca tygodnia, zobaczymy.

kurcze Monia nie mam zdjec, ale postaram sie w wolnej chwili zrobic i wkleic. Wiesz ta alergia nie musi byc od pokarmu, ale np od roztoczy albo zbyt suchego powietrza, moj np na buzi ma od sliny:///

rozmawialam dzis z pania dr alergolog i pytalam o wysypke pawelka, stwierdzila ze w jego wieku leczyc to raczej objawowo i zewnetrznie, nie da rady ograniczyc wszystkiego co je, obserwowac i wycofac to co uczula na pewno, nie radzila zmieniac mleka na nutramigen bo twierdzila ze trudno potem z niego 'wrocic',ewentualnie na HA, ale ja jeszcze poczekam z decyzja do jutrzejszej wizyty:tak:

polecala jeszcze masc elidel, skuteczny a nie jest sterydem, jedyny minus to to ze jest dosyc drogi z tego co czytam ponad 100zl:szok:

przepraszam na DOZ 70zl za 15g;-)

niby pisze ze po 2 roku zycia ale ponoc spokojnie mozna zaaplikowac mlodszym dzieciom

Ostatnia edycja:
rozmawialam dzis z pania dr alergolog i pytalam o wysypke pawelka, stwierdzila ze w jego wieku leczyc to raczej objawowo i zewnetrznie, nie da rady ograniczyc wszystkiego co je, obserwowac i wycofac to co uczula na pewno, nie radzila zmieniac mleka na nutramigen bo twierdzila ze trudno potem z niego 'wrocic',ewentualnie na HA, ale ja jeszcze poczekam z decyzja do jutrzejszej wizyty:tak:

polecala jeszcze masc elidel, skuteczny a nie jest sterydem, jedyny minus to to ze jest dosyc drogi z tego co czytam ponad 100zl:szok:

przepraszam na DOZ 70zl za 15g;-)

niby pisze ze po 2 roku zycia ale ponoc spokojnie mozna zaaplikowac mlodszym dzieciom
ja tez mialam niesterydowa masc, nazwa Clarsebic i nie pomagala.

ja wrocilam od alergologa, dostalismy lek aerius doustnie ale tylko wtedy gdy wysypka wystepuje, ewentualnie smarowac elocomem w silniejszych stanach

musimy zrobic morfologie, bo nikt nam nie powiedzial ze trzeba, i 'rozmaz reczny' - niby z tymi badaniami mialam sie juz zglosic

aha i kolejna wizyta jakos w styczniu

produktow nie ograniczac, po roku ewentualne testy jakby sie pogarszalo i tyle

Nasza wysypka wyglada tak!! Dzis zauważylam ze pojawiła sie na brzusiu i na udzie!! Musismy tez wybrac sie alergologa ale poki co pasożytów nie ma, posiew mocz - wszytko ok wiec obstawimay alergie!! pojawilao sie to po jogurcie dzieciecym ale poki co nie jadlysmy go juz parwie 2 mce i nadal sie pojawiaja plamki-ostsnio są coraz wieksze!!

Ale wróciłysmy od lekarza bo mamy mega katar, czerwone gardło i kaszelek... do tego dopiero usnela bo cala noc nie spala przez katar i gorąćzke!! Mamy antybiotyk i jak nie zadzialaja syropki to podajemy go:/ A to tylko dletgo ze zafundowalam soebie wczoraj fryzjera a moj K byl z nia na spacerku-ona cala rozgogolona, rekawiczki spadły a K zadowlonny ze pilnuje córki...........wrrrrr jak bym go nie pacnęła to :wściekła/y:

Załączniki

• plamy.jpg
    plamy.jpg
    10,6 KB · Wyświetleń: 80
  • plamy1.jpg
    plamy1.jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 81
Dronka facet, ja się codziennie w tym utwierdzam, że jak nie powiesz to nie zrobi albo zrobi zle.

Co do plamek to kiepsko widać, moglas zrobic z fleszem zdjecie, ale Niunia spala, wiec pewnie nie chcialas budzic..
Moj mial cos podobnego jak mial 3-4 miesiace, wtedy dostalam diagnoze skaza albo alergia kontaktowa na proszek, plyn lub cos podobnego..

reklama
Kurcze ja mam dwie prawie pięciolatki i jedną prawie dwulatkę a zaczęłam mieć wątpliwości z tymi szczepionkami rok temu:-( sama nie wiem co robić przede nami kolejna seria szczepień a ja się boję bo już słyszałam o różnych powikłaniach w drugim roku dziecka. Naprawdę mam stracha i tak na 60 procent jestem na nie z tymi szczepionkami...:-(

Do góry