reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
monia czy to jest nadal takie wypukle?? u nas bylo wypukle, a teraz to jedynie malenkie plamki...

faktycznie w pazdzierniku wygladalo to fatalnie! :-(biedny pawelek, to musialo swedziec... kurcze naprawde zycze dobrego specjalisty, bo obawiam sie ze mimo poprawy, ktora widac!!! to alergia nadal jest, tylko na co...

ja pierdziu skad sie takie gowna biora!!

a powiedz czego teraz uzywasz do kapieli? i czyms to smarujesz? bierzecie jakies leki dosutnie?
och az sie boje tej wizyty w piatek:-(

monia czy to jest nadal takie wypukle?? u nas bylo wypukle, a teraz to jedynie malenkie plamki...

faktycznie w pazdzierniku wygladalo to fatalnie! :-(biedny pawelek, to musialo swedziec... kurcze naprawde zycze dobrego specjalisty, bo obawiam sie ze mimo poprawy, ktora widac!!! to alergia nadal jest, tylko na co...

ja pierdziu skad sie takie gowna biora!!

a powiedz czego teraz uzywasz do kapieli? i czyms to smarujesz? bierzecie jakies leki dosutnie?
och az sie boje tej wizyty w piatek:-(
my kapiemy raz w tygodniu calego, dodaje troszke parafiny cieklej i wczoraj dalam krochmal.
nie, nie mamy na szczecie nic doustnie.

a owszem, bylo wypukle, teraz juz nie.

wlasnie ja zauwazylam ze u nas po kapieli zawsze sie to uwidacznia,a i tak kapiemy co 2 dzien, ja uzywam emolium

ciekawe po czym w pazdzierniku tak go wysypalo...

bedziesz szukac innego lekarza?

u nas na razie mniej ale ja wole dmuchac na zimne, zreszta boje sie bo nieleczona skaza bialkowa moze miec grozne konsekwencje, nawet uszkodzenia mozgu ponoc:-(, tak slyszalam przynajmniej:-(

ale z kolei 'nasz' pediatra stwierdzil ze wieku niemowlecym 8 na 10 dzieci cierpi na skaze:szok:

edit: tak mysle o tym co napisalam i to chyba jakies brednie bo przeciez jak leczyc taka skaze, bez sensu, poczytam i dam znac

Ostatnia edycja:
dzieki za info polka:tak:

ale co to znaczy ledwo uratowali, matko co ty musialas przezywac...

u nas odpukac na razie szczepienia okej...
u mojej Oliwii w godzinę po szczepieniu doszło do wstrząsu, mała straciła przytomność po ataku drgawek gorączkowych (42stopnie prawie miała). Jak pogotowiie przyjechało była nieprzytomna i przelewala się przez ręce :( doszło do infekcji całego organizmu. Przyczyna zbyt wysoka temperatura na dworze (były wtedy upały koło 40stopni a u nas nie szczepia z reguły w taka pogodę) i dodatkowo szczepienie robi się podskórnie a nie dozylnie a idiotka źle je zrobiła :( ogólnie ledwo ją wzbudzili. Lekarze mówili że sporo miała szczęścia. Bo wsiadając do karetki kazali mi usiąść koło kierowcy bo myśleli że nie dojedziemy :( dzięki Bogu jest dobrze!!!. To rzadkie przypadki więc nie bierz sobie tego do serca.

ojej polka, okropne przezycia! tzn że lekarka dała tą szczepionke dożylnie?????? matko.

monia, teraz to wygląda duuuużo lepiej! :-)
a wiecie, że Ol ma na udach tak samo... tzn juz schodzi, było na 99% od mango. szorstkie było jak tarka. smaruję Oilatum w kremie i kąpiemy też w Oilatum i faktycznie na mokro wygląda to gorzej.

reklama
Monia faktycznie jest lepiej, ale powiem Ci, ze Pawełek jest jednak bardzo wysypany, ja bym na Twoim miejscu ograniczyla ilosc produktow, bo wg mnie cos z tego co mu dajesz do jedzenia go uczula. No i na reakcje trzeba poczekac troche, u Frania jest tak, ze od razu go nie wysypie, ale dopiero jak sie nagromadzi alergenu czyli po kilku dniach a nawet tygodniu. Moj Franek taka wysypke wieksza ma tylko na udkach, no i ewentualnie pod kolankami jest zaczerwieniony.

Do góry