reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Młodsza dostała Zinnat- zawiesine plus daję Lacido Baby ( bo jej smakuje) i Flegaminę i Mukofluid do noska..., starsza dostała w tabletkach ( lepiej jej wchodzą) Xorimat 250 plus Dicoflor 30 i Flegamina, Mukofluid i Avamys do nosa a poza tym Omega Med - podobno mają świetne działanie wspomagające organizm ( już od 6 m ).
WIęc kasy poszło jak lodu... oby wyzdrowiały i za 2 tygodnie nie było powtórki bo już nie wyrabiam...

reklama
sorry kochana dopiero posta zauważyłam:(
Na kaszel mamy okropny w smaku Elofen i Deflegmin..u nas obyłao sie bez antybiotyku-mielismy recepte ale na szczescie si eni epogorszyla i na samych syropkach sie skonczylao-ale nadal jakos tak pokasłuje od czasu do czasu - no i katar jueszcze leci ale zdecydowanie mnijeszy ze pozawala egzystowac normlanie:)

A my z katerem wychodzimy ... z goraczka i kaszlem niee:)

Dronka a jak podawałaś ten Elofen ? My mamy aż 7ml 3 razy dziennie, ale nie zapytałam czy podawać go tak jak antybiotyk co 8 godzin. czy poprostu 3 razy w ciągu dnia ?

My byliśmy dzisiaj u lekarza. Temperatura od wczoraj 38 , a dzisiaj już 39 stopni.
Lekarka nie znalazła przyczyny gorączki, więc musimy czekać na rozwój wypadków.

Dronka a jak podawałaś ten Elofen ? My mamy aż 7ml 3 razy dziennie, ale nie zapytałam czy podawać go tak jak antybiotyk co 8 godzin. czy poprostu 3 razy w ciągu dnia ?

My byliśmy dzisiaj u lekarza. Temperatura od wczoraj 38 , a dzisiaj już 39 stopni.
Lekarka nie znalazła przyczyny gorączki, więc musimy czekać na rozwój wypadków.

zdrowka dla dzidzi:tak:

Saori my dawaliśmy 4ml x 3 razy dziennie ale to graniczylo z cudem jak 2 razy wypila to bylo dobrze :) okropny smak:/ i wcale nie tzreba co 8 godz!! 15 min po jedzeniu trzeba dawać wiec dawalam rano po kaszce i po poludniu po obiadku bo po cycu usypia i tez odpadalo dawanie syropku:/

ale tfu tfu nam juz przeszło i ten okropny katar też:) wiec jutro dzwonie umawiac sie na szczepienie:D

Saori my dawaliśmy 4ml x 3 razy dziennie ale to graniczylo z cudem jak 2 razy wypila to bylo dobrze :) okropny smak:/ i wcale nie tzreba co 8 godz!! 15 min po jedzeniu trzeba dawać wiec dawalam rano po kaszce i po poludniu po obiadku bo po cycu usypia i tez odpadalo dawanie syropku:/

ale tfu tfu nam juz przeszło i ten okropny katar też:) wiec jutro dzwonie umawiac sie na szczepienie:D

My mamy 3X 7ml ( Grześ swoje waży - prawie 11 kg - a ta lekarka wszystkie leki przelicza na wagę dziecka )
Smak okropny, ale lekarka podpowiedziała nam podawanie w mleczku lub herbatce.
Na razie to działa.
Za to syrop na gorączkę jest lepszy od jedzenia.:-D:-D:-D

reklama
Polka dokłądnie najpóżniej do 16-17 podaje się Elofen i ilośc proporcjonalna do wagi :)

A ja mam pytanko do was: mojej przy rowku (chyba po czopkach) pojawiły sie ropne krosteczki z białym czubkiem...co znikną po sudocremie to nowe powstają :./ czym moge to smarowac??

Do góry