reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

ajentka Ty bys musiała widzieć te cyrki z jedzeniem:tak::wściekła/y:
no w 6tyg przybrał 950 gr pow ze to ok i mnie uspokoiła
Niki idzie w długość, powiedziała, ze nie mam przekarmiać bo będzie problem ale jego nie da sie przekarmic :-D
tylko jak czytam ile wasze jedzą to mam wrazenie ze moj to malutko

czy wasze dzieci tez tak krzyzuja stopy??? zapomnialam sie o to zapytac pediatry czy to ok

z jego stop kapie az...
mojemu nozki sie tak nie poca, w lato sie bardzo pocily.
moje dziecko je malo mleka, wiec podaje wit d.

co do krzyzowania, mojego Karola najmlodsza siostra (3 lata) tez krzyzowala ciagle nogi.
Ale w sumie nie wiem czy nie ma wad bioderek, bo moja tesciowa z nia do lekarza nie jezdzi.. bo po co..

no dokladnie monia:-(
jak dla mnie tez to jest skaza, skaza ktora pojawila sie w 8 miesiacu fuck!:wściekła/y:

skaza czyli bebilon 2 ktory mu podaje jest uczulajacy dla niego?? czy jak to jest? podawalam tez jogurcik ten dla dzieci to tez uczula jak dziecko ma skaze? albo mleko w zupce w sloiczku? ale kapa...

pojde do lekarza ale wiem jak to jest- i tak sie za wiele pewnie nie dowiem, jestem okropnie sceptycznie nastawiona do lekarzy:no:
moj ma niby skaze... bo to najlatwiej powiedziec ze ma.
ciekawe co mi teraz lekarz powie, 7 mamy wizyte u alergologa. Juz druga.
Dzisiaj skorka jest nawet ladna, szorstka, ale nie zaczerwieniona. Sama juz nie wiem, jak zaczal jesc mniej mleka to uczulenie schodzi... zwariuje.

reklama
Cześć!
Widzę że wiele z nas ma problemy ciągłe ze skórą... ach ja też... spokój na 5-7 dni i znów...już nie wiem od czego... a mała i tak ma ograniczone jedzonko...krostki zlane z palcki suche pojawiające się głównie na czole... poza tym kupka...mamy znów te Czerwone Niteczki .... miałyście coś takiego???:no:

a u nas tez nieciekawie, plecki zamiast sie goic to coraz gorzej wygladaja, jak nie zejdzie przez likend to w pon do szpitala do dermatologa, dobrze ze mam pod nosem, kurka boje sie ze to jednak alergia:-:)-:)-:)-:)-(

dzwonilam do poradni alergologicznej i zapisano nas na 10 grudnia, czyli spoko:tak:, tylko musze wziac skierowanie od ogolnej bo jednak jest potrzebne,
a plecki ladnie sie goja po elocomie i clemastinie:-)

Wczoraj mieliśmy wizyte domowa pediatry-głwonie po zwolnienie lekarskie ale obejrzal małą pod wzglęcem tej wysypki i obserwując nasze warunki mieszkaniowe stwierdzil ze musismy zrobic badania na obecność pasożytów - Karolajna witaj w klubie:) przez naszego kota ktory prowadzi domowo-podwórkowe zycie i obiawy małej mogą wskazywac na pasożyty-czyli słabe przybieranie na wadze, anemia i ta wyspyka...wiec to może jakiś "dobry" trop-na dniach musismy isc po skierowanie do naszej pediatry na badania na kał :/

niestsy nic nie przepisał z maści na te wysypke...mamy tylko natłuszczac a ja juz 1,5mca natłuszczam i nic:(

Ostatnia edycja:
ja te badania zrobie prywatnie i zaplace, ile to jeszcze nie wiem.... a u nas objawy pasozytow to podkrazone oczy no i wysypka ale skad one? my psow ani kotow nie mamy, jest tylko pies u moich rodzicow...

szkoda ze na wysypke nic nie dal, przeciez to musi swedziec...

Pasożyty nie tylko zwierząta przenosza ale nie myte owoce, pisakownica wiec wszedzie dziecko moze sie zarazic...u nas kot to tez taka spekulacje ale poczytalam na ten temat i obiawy sie zgadzają a on to najszybesze źródlo zakażenia bo akurat wtedy zaczela raczkowac i juz na macie nie leżała ale łaziła tam gdzie kot przebywał wiec moze to to:)

Podobno kosztuje ok 30 zl ale trzeba zrobic badanie z 3 kałąłówi nei wiem czy to za 3 badania kupki czy za kazde trzeba placic:))

Ostatnia edycja:
reklama
Małe dzieci są szczególnie narażone na choroby pasożytnicze.
W okresie zabaw w piasku, podróży wakacyjnych, i wzmożonych kontaktów dzieci ze zwierzętami dochodzi do zwiększonego ryzyka zakażenia pasożytami jelitowymi np : owsikami, lambliami, czy tasiemcami.
Pasożyty łatwo przenoszą się drogą pokarmową i wziewną , za pośrednictwem brudnych rąk, skażonego pożywienia lub kurzu.
Objawy zakażenia są nie charakterystyczne, dziecko traci apetyt, źle śpi, skarży się na bóle brzucha, głowy, jest blade ma podkrążone oczy czasami wysypki skórne, stany podgorączkowe.
W początkowym okresie zakażenia objawy są bardzo dyskretne lub nie występują

Do góry