reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Ja właśnie się się zastanawiam nad szczepieniami. Czy wybrać 5w1 czy te 6w1. Jakie Wy robicie? Nam pediatra mówiła że jak mała nie ma kontaktu z małymi dziećmi czy nie idzie do żłobka to pneumokoki można zrobić dopiero po 6 miesiącu. A jeśli chodzi o rotawirusy to też nie namawia . Już sama nie wiem co mam robić :-( Jakie szczepienia wybrać:-(

A ja mam wizytę u ortopedy dopiero pod koniec kwietnia . Kinga będzie miała 7 tyg. Juz podpowiadały mi dziewczyny z forum że to nie za późno. Na razie pielu****ę i staram się układać na brzuchu. Wiem że im wcześniej wizyta tym lepiej. Ale wcześniejszych terminów nie było. :wściekła/y:Prywatnie zapisałam się na 10 dni wcześniej ale tak sobie pomyślałam że pewnie po pierwszej wizycie jak będzie coś nie tak to i tak zleci lekarz leżenie na brzuchu, właściwe trzymanie i dodatkową pieluchę. Już sama nie wiem czy iść prywatnie za 170zł czy poczekać 10 dni i iść państowo do ponoć dobrego ortopedy.

Madzie84- będzie dobrze nie martw się. Moja mała też nie zawsze reaguje na dzwięki.
Mój mąż chciałby żeby już skupiała na nim wzrok i wogóle już kontaktowała bardziej ale to trochę wcześnie raczej.

Ja się martię trochę o oczki. U nas w rodzinie jest wielu krótkowidzów. Mam nadzieję że wzrok będzie miała po tacie;-)

reklama
spróbujcie pogrzechotać czymś w bardzo cichym pokoju, na pewno maluch odwróci głowę w stronę dźwięku.
nie ma co się martwic na zapas :)

Cześć! Kurcze byłam dziś u lekarza bo mała ma zsypaną całą buźkę i szyję mimo mojej diety! Na razie sterydowej maści naszczęści nie ale jeśli nie zejdzie przez tydzień to kontrola! Histora się powtarza jak ze starsza....:-:)-(No a po szczepieniach nóżka była spuchniea jeszcze 2 dni ale bez temperatury. Nastepne dawki 13 maja!

wczoraj bylismy u pediatry z wynikami krwii i moczu.
no i w efekcie pani doktor stwierdzila, ze maly ma za wysoka zoltaczke (10) i cos na rozmazie krwii nie halo i wyslala nas do szpitala.
Tak pobrali badania i wyszlo ze zoltaczka ( po 1,5 tyg od ostatnich badan) jest juz na poziomie 5.
Wiec po cholere mnie tak nastraszyla ta pediatra, ze jest przerazajaco zolty i trzeba to jak najszybciej zbadac.
W szpitalu spedzilismy ponad 4 godziny, w tym 2,5 czekalismy na wyniki badan. Szlag myslalam,ze mnie trafi.

hello :)
wczoraj bylismy u ortopedy. Wszystko jest ok.
Kazal klasc na brzuszku i rozszerzac nozki, na zabe :D
i tak samo przy noszeniu na rekach. tez nozki szeroko.
Po skonczonym 3 miesiacu mamy przyjechac na usg kontrolnie.

my dzisiaj po wizycie u pediatry, troche sluzu w kupce i krostki, byc moze potowki, ale moga tez byc spowodowane lekka alergia, tak wiec znow zaczynam diete bezmleczna... u nas tez sie historia powtarza, ale jak narazie w duzo mniejszym stopniu, mala nie placze tak dlugo i strasznie jak Pat, wiec mam nadzieje ze nie bedzie tak zle. Mloda wzrostem w 95 centylu a waga i glowka w 75-90. Pisze centyle bo nie chce mi sie teraz liczyc funtow i cali na europejska miare.

Aja sie dowiem w pon kiedy na szczeepienie wkoncu,bo jedziemy do kardiologa chirurg ten co go operował zobaczy go i wtedy okaze sie czy mozemy smerfa szczepic.

My idziemy na szczepienie we wtorek, ale tylko po receptę na skojarzoną, bo i tak nas nie zaszczepią, bo Kubie kończy się katar.
I zdecydowałam szczepić tylko podstawowe, resztę daruję.

reklama
Do góry