reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Nam lekarka też tylko sprawdziła odwodzenie i powiedziała, że na razie nas nie będzie wysyłać na usg. Za to na usg głowy ma dać skierowanie. Ale po świętach pójdę do innej i zobaczymy co tamta wymyśli.

reklama
Byłam na szczepieniach...za 6 w 1 Hexa coś tam zapłaciłam 220 zł i za Rota 300 zł:szok:niezła sumka !!! Mala trochę popłakała ale nie było najgorzej, teraz jest senna i mierze temperaturę co jakiś czas. W razie jak cos to panadol jej dam! Za 6 tygodnie następna dawka i znów 520 zł:shocked2:

Byłam na szczepieniach...za 6 w 1 Hexa coś tam zapłaciłam 220 zł i za Rota 300 zł:szok:niezła sumka !!! Mala trochę popłakała ale nie było najgorzej, teraz jest senna i mierze temperaturę co jakiś czas. W razie jak cos to panadol jej dam! Za 6 tygodnie następna dawka i znów 520 zł:shocked2:

hexa? napisz coś więcej ? kiedy kolejne wtedy szzczepienie? nie mówię o rota tylko o normalnych.

Sylusia a jak po tym szczepieniu na Rota ? Wsio ok ? Jak kupy ? Ja mialam nie szczepic , ale ostatnio mojemu starszakowi sie przypetalo dziadostwo jakies i byly kupy i wymioty przez 3 dni i stwierdzilam ze moze jednak Mala na te rota zaszczepie.

wow, niezła sumka faktycznie :/ takie rzeczy powinny być za darmo.

ja dostałam list z rozpiską, kiedy i jkaie szczepienia nas czekają. jest wszystko to, co podstawowe w Pl plus pneumokoki i meningokoki wszystko za free.

mówię o tych szczepionkach kombinowanych.

tylko rota płatny, ale jeszcze się zastanawiam, czy nie poczekać.

No kwota jest zabójcza ale warto chyba zrobic za jednym razem niż kuć 3 razy w miesiącu. Hexa to nazwa szczepionki 6 w 1 , starszą tez ta szczepiłam. A na rota się zdecydowalam bo starsza idzie do przedszkola od września a teraz chodzi na takie dodatkowe zajęcia więc troszkę się boję jakiegoś syfka.Na szczęście ta jest doustna i są jej tylko 2 dawki w odstępach 6 tygodniowych tak jak hexa.
ionka to marzenie żeby u nas meningo i pneumokoku były refundowane...a tu dup/... nie masz kasy to nie szczepisz.
Mała teraz już śpi..nóżka troszkę spuchła w miejscu szczepienia ale brak temperatuty..troszkę musiało ją teraz bolec bo plakała, więc dostała 2,5 ml panadolu.

Ostatnia edycja:
a juz można panadol dziecięcy podawać?? myslałam, że od 3go miesiąca?
muszę kupić na wszelki wypadek.

Wszystkie przeciwgorączkowe są od 3 miesiąca, ale p doktroe powiedziala że paracetamol, panadol spokojnie można podać tylko mniejszą dawkę tzn 2,5 ml... dziś pytałam o plastry znieczulające dla dzieci ...EMLA...akurat nie było ale wiem że 2 sztuki kosztują 28 zł..całkiem niedrogo..muszę kupić szczególnie dal starszej córki!

reklama
przed szczepieniami zdecydowanie trzeba sie w coś przeciwgorączkowego zaopatrzyć, bo goraczka jest częstą reakcją po szczepieniu
Jesli chodzi o Rota, to ja nie szczepię. Starszego nie szczepiłam, a chodził do żłobka. Zresztą znajoma pracuje w szppitalu z dziećmi i powiedziała że do nich więcej dzieci z rota trafiało tych które miały szczepionke i jeszcze gorzej ja przechodziły niż te bez szczepionek. Więc ja za jej rada zrezygnowałam

Do góry