reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Moja Nikola narzie ma pecha. 4 dni temu bedac w Niemczech u siostry poparzyla sobie rękę. Miala bąble na każdym palcu i dłoni. Wyglądało strasznie a jeszcze potegowało to strasznym placzem bez opamietania. Teraz biedaczka ma usztywnioną dloń i tylko kciuk wystaje. byłem u lekarza w PL wygląda to fatalnie, przebił jej bulwy i mówi że za tydzien będzie ok. Uwaązjcie na maleństwa bo chwila i juz może być kłopot. Na dodatek po powrocie do PL mała jest chora i mocno się nam przeziębiła. Wszystko naraz ale podziwiam ja za swoja energie bo nawet w chorobach jest aktywna.

reklama
Oj Belgrano, trzeba strasznie uwazac na wrzatek! :no: Bo chwila nieuwagi i moze stac sie nieszczescie...Zdroweczka dla Nikolki! Zeby sie szybko raczka wygoila! Wspolczuje, bo wiem jaki to bol miec poparzona reke :-:)-:)-:)sorry2::sorry2::sorry2:
My strasznie tego pilnujemy. Jak sie cos w kuchni gotuje to Sara wie, ze moze chodzic, ale daleko od pieca. A jak gotujemy wode w czajniku bezprzewodowym to stoi tak wysoko i daleko, ze Sara na pewno nie siegnie.

Belgrano biedna mala , mam nadzieje, ze szybko raczka sie zagoi .....czy lekarz mowil cos o ewentualnych bliznach ???? mam nadzieje, ze nie bedzie sladu po oparzeniu

begrano- biedulka... mam nadzieję, że szybko rączka się zagoi... pamiętam, jak moja siostra w wieku 2 lat zrzuciła na siebie czajnik z wrzątkiem:no::no: oparzenia były po tym potworne, leczenie bardzo długie i bolesne... ale blizn żadnych nie ma... takie młodziutko ciałko bardzo ładnie się regeneruje....

Ewus to pozazdroscic siostrze , ze tak ladnie sie zagoila ....ja majac 4 lata wpadlam do gara z goracym krochmalem....niestety pozostaly mi niewielkie blizny na udach

Silunia, ja tez mam pamiatke po oparzeniu (na prawej rece). Bylam w wieku naszych maluchow, jak wylalam na siebie herbate u cioci. Blizne zafundowala mi pielegniarka, ktora przychodzila na zmiane opatrunku do nas do domu. Zrywala mi stary bandaz razem ze skora i zakladala nowy... :baffled: Dobrze, ze tego nie pamietam! Brrr!

Belgrano, duzo zdrowka dla Nikoli!

ojejku Belgrano duzo zdrowka i jaknajmniej bolu dla Nikolci:( jejkuuuuuu biedna malusia... mnostwooo caluskow dla niej!

i fakt poparzenia sa bolesne.. ja stara i glupia sobie poparzylam dlon prawie 2 lata temu i nadal wydaje mi sie ze mozna zauwazyc:/

dziewczyny mam pytanie.. z czego moze byc zielona kupka???? nie mam baldego pojecia z czego to.. no bo nic zielonego to ona ie jadla :/ boje sie ze to moze jakas oznaka czy cos..
choc zadnych innych objawow typu bol brzuszka czy cos nie ma :/

Blizn nie bedzie bo to podstawowe poparzenie, i w dodatu wszystko jeszcze dziecku rośnie wiec nie ma zmartwienia, ale mimo że 3 osoby przy niej były to i tak nie upilnowały:-(

reklama
Do góry