reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Prosze:

-Aurelka
-Daniel
-Ecco
-Bartek

jest jeszcze jedna, le taki bazgroł ze rozczytac nie potrafie ale jest to cos w rodzaju Supufit (?)

Moje dziecie ma katar po pas :wściekła/y: Nie mam pojecia skad jej sie wzial i mnie trafia po prostu. Jak mi sie rozgoraczkuje to wypieprzam z pracy. Nocka byla przeryczana i ledwo zyje z niewyspania. Smoka oczywiscie nie dostala, nie chce zmarnowac tych dni bez dyda. Dzisiaj rano wstala, ja nietomna, a ona do mnie "Mama, be, bam". Ja patrze a jej glutki sie juz po brodzie rozsmarowuja i czesc spadla na pizamke... Z jednej strony mnie wsciek ogarnal, ze znowu przeziebiona, z drugiej bylam pod wrazeniem, ze byla w stanie mi to powiedziec, z trzeciej smiac mi sie zachcialo jak jej mine zobaczylam :-D

a my wczoraj bylismy u ortopedy.
Wszystko w porzadku. Super lekarz, dokladnie obejrzal mala tj. kregoslup,nogi, stopy i...buty ktore miala :-D
Powiedzial, zeby mala w domu chodzila wylacznie w skarpetkach do sierpnia, a po dworzu w lato sandalki
Dziewczyny czyli jak to jest, lepiej żeby nasze dzieciaki biegały po domu w skarpetkach, czy w bucikach?:confused:

Dziewczyny czyli jak to jest, lepiej żeby nasze dzieciaki biegały po domu w skarpetkach, czy w bucikach?:confused:

A ja juz z kilku zrodel slyszalam, ze w domu, jesli na podlodze w wiekszosci sa dywany, to najlepiej jak dziecko chodzi w skarpetkach, a jak twarde podlogi, to w butkach (kapciach). Pszczola na samym poczatku dreptania chodzila kierujac stopy do srodka, wiec pediatra zalecil nam butki Gucio lub Tombut (teraz wlasnie mamy takie), zwlaszcza, ze dywanow w calym mieszkaniu mamy moze 1m kwadratowy. Od czasu do czasu jednak puszczam pszczole po mieszkaniu w skarpetach z silikonowa podeszwa (kupilam w Dechmannie za 19zł/pare). Kapci nie zdejmuje, tylko rozwiazuje sznurówki i probuje je sama z powrotem wiazac.

reklama
Karoo, zdroweczka dla Jagodzianki! Zeby katarek jak najszybciej jej minal! :tak:

Sara po domu chodzi albo w skarpetkach z antyposlizgowa podeszwa z Deichmanna (jak Pszczola :-)) albo w takich trampkach z Bartka :tak:
Wole jej ubierac te trampki, bo skarpetki sciaga non stop.

A na wiosne mamy juz zakupione 2 pary butow z Bartka i jedne z Reserved :tak:

Do góry